Verslag: Launch event Disney Infinity

Gtamen 26 augustus 2013 om 12:52 uur

Om te vieren dat Disney Infinity uit is gekomen voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii en Wii U werd er een launch event georganiseerd waar je als eerste in Nederlands de game kon kopen en spelen. Disney was zo aardig om mij een uitnodiging te sturen om naar Muiden af te reizen voor het launch event van Disney Infinity.



Toen ik de Megastores parkeerplaats op liep hoorde ik de muziek al luid en duidelijk spelen. Niet dat je de muziek nodig had om er achter te komen waar het is, want met de twee grote schermen die er stonden was het onmogelijk om het launch event te missen. Overal hingen er flyers en overal liepen er kinderen rond in kostuums en schmink, want je kon je ook laten schminken. Het launch event was heel erg gericht op de kinderen. Dit is natuurlijk niet zo gek, want de game is ook voor deze doelgroep gemaakt. Naast schminken kon je op het podium de nodige prijzen winnen door mee te doen met een dans of de game middels een demo te komen proberen. Het podiumgedeelte was uitgebreid en er was constant wat te zien terwijl je rustig in de comfortabele zitzakken ging zitten in een lekker zonnetje en rustig kon kijken naar de activiteiten op het podium. Naast de podiumactiviteiten kon je ook op de foto met Sully en Mike Wazowski van de nieuwe film Monsters University. Alhoewel het geen mensen waren die er in de kostuums zaten was het wel leuk om ze te zien en kreeg ik even een nostalgiemomentje van de film uit 2001, Monsters Inc.

Op de Wii U-consoles die er stonden kon je de game uitproberen en werd er door een dame van Nintendo uitgelegd hoe je door het level heen moest komen als je dat even niet meer wist of als je vragen had kon je daar ook terecht. Persoonlijk heb ik even zitten spelen met de Jack Sparrow playset en ik moet zeggen dat mijn eerste indruk best goed is. De controls waren voor mij heel erg wennen, omdat ik zelf geen Wii U heb en het ontbreken van een minimap hielp ook niet echt. Natuurlijk was het allemaal stukken makkelijker geweest als je de game-audio kon horen, maar dat ging hem niet worden door het geschreeuw van de kinderen en de luide muziek die vanaf het podium kwam. Geen probleem natuurlijk, want als je als volwassen vent een kinderspelletje staat te spelen en je op het punt van voor schut te staan en niet meer verder weet te komen geeft de dame bij de console aan waar je heen moet. Mocht je helemaal weg zijn van Disney Infinity na het spelen van de game en de demo's die werden gegeven op het podium dan kon je in een andere stand je spaarvarkentje op de toonbank leggen en Disney Infinity kopen met een paar speciale acties en posters. Al met al dus een leuk launch event waar genoeg te doen was voor vooral jongere kinderen, maar ik heb mij persoonlijk prima vermaakt.

Reageer