Kokke[rellen] met Scars
Geplaatst: za 13 mar 2010, 10:54
Zoals sommige van jullie weten kook ik in het weekend als hobbykok voor bandjes in ons lokaal poppodium Manifesto.
Vandaag kook ik voor onder andere: Zaphod.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Znj-xvqJt3c[/youtube]
Vanaf nu kun je hier mijn heerlijke recepten pikken om zelf eens lekker te koken. Normaal kook ik voor 30/35 man maar ik zal de recepten hier neerzetten alsof het voor 5/6 man is zodat iedereen er gebruik van kan maken.
Vandaag staat er pasta, komkommer salade en sla op het menu.
Pasta:
750 gram penne
500 gram spinazie
1 prei
2 paprikas (geel en rood)
6 teentjes knoflook
2 bakjes kruidenkaas (paturain)
1 eetlepel sambal
250 gram casjew noten
zout en peper (naar smaak)
Komkommersalade:
3 komkommers
1 liter natuurazijn
1 eetlepel suiker
1 madame jeannette (surinaamse peper)
Sla:
1 krop sla
3 hardgekookte eieren
mooi stukje bieslook
250 gram knoflookolijfjes
half potje Griekse feta
100 gram geraspte wortel
knoflook dressing
1 eetlepel Zaanse mayonaise
Flikker de bevroren spinazie in de pan op een laag vuurtje zodat het alvast kan ontdooien. Je weet toch.
Kook ook alvast de eitjes, net zo makkelijk heb je dat vast gehad.
Begin vervolgens met de komkommers zodat de peper er goed in kan trekken. Schaaf de schil van de komkommer en choppa de zooi met een kaasschaaf in plakjes.
Voeg in je kom natuurazijn toe totdat de boel net lekker onder water staat en voeg de suiker toe.
Snijd het pepertje met mes en vork. Laat het niet op je vingers komen want het blijft er zo drie dagen op zitten en dat is nogal moeilijk pissen.
Het beste is om je komkommersalade nu even in de koelkast te zetten zodat het pepertje er goed in kan trekken.
Tijd voor de sla. Maar eerst een biertje. Pel tijdens je biertje de eieren en snij de bieslook fijn.
Doe de sla in een kom en voeg de wortel, de knoflookolijfjes en de feta toe.
Gooi als laatste de bieslook, de eitjes en de dressing erdoor. De boel goed door elkaar husselen en de sla is klaar.
Terug naar de spinazie.
Als de spinazie ontdooit is en lekker heet snijd je de paprikas en de prei en voeg die aan de pan toe.
En husselen maar weer.
Voeg als laatste de sambal, knoflook en kruidenkaas toe en laat het geheel een uurtje stoven. Gooi daarna pas als aller laatste de casjew nootjes erbij.
Tijd om de pasta te koken de tafel te dekken en in de startblokken te stappen voor een vreetaanval. Ik zeg eet smakelijk en vergeet niet om een nieuw biertje te pakken.
Nog even wat extra foto's voor de vaagheid.
Vandaag kook ik voor onder andere: Zaphod.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Znj-xvqJt3c[/youtube]
Vanaf nu kun je hier mijn heerlijke recepten pikken om zelf eens lekker te koken. Normaal kook ik voor 30/35 man maar ik zal de recepten hier neerzetten alsof het voor 5/6 man is zodat iedereen er gebruik van kan maken.
Vandaag staat er pasta, komkommer salade en sla op het menu.
Pasta:
750 gram penne
500 gram spinazie
1 prei
2 paprikas (geel en rood)
6 teentjes knoflook
2 bakjes kruidenkaas (paturain)
1 eetlepel sambal
250 gram casjew noten
zout en peper (naar smaak)
Komkommersalade:
3 komkommers
1 liter natuurazijn
1 eetlepel suiker
1 madame jeannette (surinaamse peper)
Sla:
1 krop sla
3 hardgekookte eieren
mooi stukje bieslook
250 gram knoflookolijfjes
half potje Griekse feta
100 gram geraspte wortel
knoflook dressing
1 eetlepel Zaanse mayonaise
Flikker de bevroren spinazie in de pan op een laag vuurtje zodat het alvast kan ontdooien. Je weet toch.
Kook ook alvast de eitjes, net zo makkelijk heb je dat vast gehad.
Begin vervolgens met de komkommers zodat de peper er goed in kan trekken. Schaaf de schil van de komkommer en choppa de zooi met een kaasschaaf in plakjes.
Voeg in je kom natuurazijn toe totdat de boel net lekker onder water staat en voeg de suiker toe.
Snijd het pepertje met mes en vork. Laat het niet op je vingers komen want het blijft er zo drie dagen op zitten en dat is nogal moeilijk pissen.
Het beste is om je komkommersalade nu even in de koelkast te zetten zodat het pepertje er goed in kan trekken.
Tijd voor de sla. Maar eerst een biertje. Pel tijdens je biertje de eieren en snij de bieslook fijn.
Doe de sla in een kom en voeg de wortel, de knoflookolijfjes en de feta toe.
Gooi als laatste de bieslook, de eitjes en de dressing erdoor. De boel goed door elkaar husselen en de sla is klaar.
Terug naar de spinazie.
Als de spinazie ontdooit is en lekker heet snijd je de paprikas en de prei en voeg die aan de pan toe.
En husselen maar weer.
Voeg als laatste de sambal, knoflook en kruidenkaas toe en laat het geheel een uurtje stoven. Gooi daarna pas als aller laatste de casjew nootjes erbij.
Tijd om de pasta te koken de tafel te dekken en in de startblokken te stappen voor een vreetaanval. Ik zeg eet smakelijk en vergeet niet om een nieuw biertje te pakken.
Nog even wat extra foto's voor de vaagheid.