Vanavond op TV / 28 april

Radical 28 april 2010 om 16:00 uur

Een rare week deze week, zo met Koninginnedag aanstaande vrijdag. Voor de meesten is de rest van de week gewoon een werkweek zoals anders maar dan iets korter. Waar woensdagmiddag normaal de week door midden is, is dat nu dus voor velen niet het geval. Desondanks staan er wel gewoon veel films op stapel die gekeken kunnen worden vanavond.

1: Nu we al twee weken lang op woensdag een Star Wars voorbij hebben zien komen, was het makkelijk te gokken dat vandaag Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) langs zou hobbelen. Volgens de typische traditie is dit derde deel de laatste versie in de zesdelige serie, maar het derde deel in het verhaal. RTL7 houdt gewoon de episodes als volgorde aan en op die zender is dan ook vanaf 20.30 uur de film te zien.



2: Voor wie geen zin heeft in sciencefictiongevechten kan om eveneens 20.30 uur een komedie gaan kijken op RTL5. Daar is namelijk de film 40 Days and 40 Nights (2002) te zien, waarin Josh Hartnett (Black Hawk Dawn, The Faculty) veertig dagen de nette jongen zal uithangen en voor die periode geen seks zal hebben. Het is geen instant klassieker, maar voor wie wat luchtigs wilt kijken met vleugjes humor een leuke optie.



3: Naar Nederlands voorbeeld met de film Spoorloos kwam er ongeveer vijf jaar later ook een Engelse vertolking op de markt in de vorm van The Vanishing (1993). Het gaat hier dus om een remake van een Nederlandse productie, dus wie de film Spoorloos al kent, moet zich niet laten misleiden door de titel. Voor wie toch interesse heeft kan om 20.30 uur afstemmen op RTL8.



4: Voor wie wel een komedie wilt kijken, maar 40 Days and 40 Nights al kent of niet aanspreekt én de hele avond heeft, begint er om 22.20 uur op RTL5 direct erna The 40 Year Old Virgin (2005). Het enige puntje van kritiek is dat Steve Carell (tv-serie The Office) tenenkrommend acteerwerk laat zien dat beter thuis past in een film over Pinoccio.



5: Tot slot nog de film voor de late avond, want vanaf 23.15 uur is er op RTL7 na Star Wars de film Kull the Conqeuror (1997) te zien. Het is een echte oldskool film vol met anabolen barbaren, dus je moet wel van een beetje fictie houden en over de top karakters. Dergelijke films waren vooral in de jaren 80 erg populair, met Conan als goed schoolvoorbeeld.

Reageer