Vanavond op TV / 26 mei

RDJ134 26 mei 2010 om 02:35 uur

Vanavond zijn er 'maar' drie hele goede films op de Nederlandse TV te bewonderen, en daarvan zijn er twee helemaal Eigenwereld.nl voer. Want het is moeilijk om te kiezen tussen The Net en Star Wars: Return of the Jedi. Onze keuze gaat ondanks Sandra Bullock naar de laatstgenoemde, want een Slave Leia outfit is voor mij nog altijd geiler dan de lingerie van Christine le Duc.

1: Om 20:30 uur zendt RTL8 het hackersdrama The Net (1995) uit, waarin we Sandra Bullock zien als computerexpert die verstrikt raakt in een web van intriges en haar hele bestaan door een groep kwaadaardige hackers wordt gewist. Leuk detail is dat deze film tegelijk met Hackers uitkwam, echte hackers vonden die film zo slecht dat ze de website van de film defaceden en doorlinkten naar het meer realistische The Net.



2: Op RTL7 start om 20:30 uur het derde deel (eigenlijk de zesde) van de originele Star Wars trilogie, die komt met de naam Return of the Jedi (1983). Zoals ik al eerder zei zit hier de ultieme nerdfantasie aka Slave Leia in. Helaas zitten er ook die schijt Ewoks in en is het beste over te zappen na de eerste helft van de film. Ergste is dat die kleine kutbeertjes nog twee spin-off films kregen die godzijdank niet aansloegen bij het grote publiek.



3: Wie geen harde lightsaber wil of zit te wachten op technobrabbel kan om 21:20 uur naar Canvas overschakelen om te kijken naar Tweede Wereldoorlog drama Letters from Iwo Jima (2006). Deze films is geregisseerd door Clint Eastwood en laat de bloederige oorlog in de Pacific zien.


Reageer