December releases van Filmfreaks

RDJ134 14 november 2012 om 01:07 uur

De uitgever Filmfreaks is zo vriendelijk geweest om ons een mailtje met de releases van december te sturen, en daar op staan vier films die pure Eigenwereld.nl materiaal zijn. Dus bij deze de films, trailers en de nodige informatie:


4 DECEMBER

Eraserhead (David Lynch)
Restored and digitally remastered by David Lynch

Dvd: Label: Filmfreak / Artnr.: DF116 / Winkelprijs: 14,95 euro
Blu-ray: Label: Filmfreak / Artnr.: DF116BR / Winkelprijs : 17,95 euro

In Eraserhead (1977) wordt Henry Spencer, een labiele, vreemde jongeman met een excentrieke bos haar, tot een huwelijk gedwongen nadat hij zijn vriendin zwanger heeft gemaakt. Het gezinnetje betrekt een appartement in een postapocalyptische industriële omgeving; het kind blijkt een gruwelijk, nauwelijks menselijk creatuur dat ononderbroken huilt. Ten einde raad verlaat de moeder het jonge gezinnetje, waarna zich tussen vader en de mutant een bizarre, groteske band ontwikkelt.

Cast: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

DVD details: Verenigde Staten, 1977, 85 minuten, Engels DD2.0, 16:9, Nederlands ondertiteld

Extra's: Eraserhead Stories, trailer





C'est Déjà l'Été (Martijn Maria Smits)

Label: Mokum Film / Artnr.: MOK1111 / Winkelprijs : 14,95 euro

In C'est Déjà l'Été van regisseur Martijn Maria Smits groeit de veertienjarige Benjamin op in een verscheurd gezin. Vader is werkloos, moeder is gevlucht en zijn achttienjarige zus heeft een baby van een gedetineerde. Benjamin verliest steeds meer het contact met zijn omgeving. Door middel van een bewuste regie in neo-realistische stijl trekt Smits de kijker vervolgens mee in de sleur van het dagelijkse leven.
Hij volgt zijn personages dicht op de huid en er wordt veel gesuggereerd. Zijn karakters worden treffend omgeven door de industriële omgeving van het Waalse Seraing, dat met zijn grauwe uitstraling de uitzichtloosheid van de gezinssituatie benadrukt.

Cast: Patrick Descamps, Benjamin Willem, Julie Anson

DVD details: Nederland, 2010, 85 minuten, Frans 5.1 / Frans 2.0, 16:9, Nederlands en Engels ondertiteld

Extra's: Originele trailer





Famine (Ryan Nicholson)
Label: Shock / Artnr.: SE1039 / Winkelprijs: 11,95 euro

Twee jaar na een grap op de middelbare school, waarbij bijtend zuur bijna de populaire docent Balszak doodde, houdt de eindexamenklas van 'Sloppy Secondary' een 24-uurs vasten liefdadigheidsevenement op school. Er is echter een ongenode gast, vermomd als mascotte-klusjesman, en met een onverzadigbare honger. Wanneer de elektriciteit wordt afgesneden en de deuren en ramen gebarricadeerd blijken te zijn, zijn het niet alleen de cheerleaders meer die te grazen worden genomen. Zou het Balszak kunnen zijn die is teruggekomen om wraak te nemen? Of is zijn sneue verhaal een voorwendsel voor een andere totaal gestoorde gek? Kan deze psychopaat worden gestopt voordat de gehele klas uit 2011 onder de groene zoden belandt?

Cast: Beth Cantor, Christopher Patrick Donoghue, Nathan Durec

DVD details: Canada, 2011, 75 minuten (uncut), Engels DD5.1 / Engels DD2.0, 16:9, Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailermenu





Taiketsu (Sven Knüppel)

Label: Shock / Artnr.: SE1040 / Winkelprijs: 11,95 euro

Taiketsu speelt zich af tussen de ruïnes van het toekomstige Babylon. In een door oorlog verscheurde megalopolis probeert een groep jonge mensen te overleven. Een kunstenares wil haar liefde redden, een politicus zijn integriteit, een zakenman zijn geld en een taxichauffeur zijn organen. Maar als deze mensen die in hun heldhaftige strijd vechten, liefhebben, bedriegen en rennen voor hun leven beseffen ze maar één ding al te goed: Je hebt het lot in eigen handen!

Geïnspireerd op films als The Fifth Element en Akira. Een klassieke science fiction thriller met een filosofisch laagje.

Cast: Fabian Monasterios, Cécile Decker, Justus Beckmann

DVD details: Duitsland, 2007, 95 minuten, Engels 5.1, 16:9, Nederlands ondertiteld

Extra's: Trailermenu

Kijkwijzer




Reageer