Vanavond op TV / 5 juni

RDJ134 5 juni 2010 om 17:14 uur

Op deze zaterdagavond is het eigenlijk zonde om naar buiten en op stap te gaan, want er komt een shitload aan goede films op de TV. Onze tip voor vandaag is The Puppet Masters, wat eigenlijk een schaamteloze rip-off is van Invasion of the Body Snatchers.

1: De avond kickt RTL5 om 20:00 uur af met I, Robot uit 2004, waarin de Fresh Prince Will Smith niet alleen schaamteloos reclame maakt voor Converse Allstars, maar ook nog een moord onderzoekt waar een robot bij betrokken is. Hele coole sci-fi film die je gezien moet hebben.



2: Wie geen zin heeft in robots, kan om 20:00 uur op Veronica afstemmen om daar naar dino's te kijken. Want in The Lost World: Jurassic Park (1997) wordt er nog even een nieuwe eiland met een shitload aan dinosaurussen ontdekt, die uiteraard weer op een CGI slooptocht gaan. De film kan niet eens in de schaduw van het eerste deel staan, maar had ik al gezegd dat er dino's in zitten?



3: Wie niet zit te wachten op robots of dino's (dan fook jou) kan om 20:30 uur naar SBS6 schakelen om daar naar Charlie and the Chocolate Factory uit 2005 te kijken. Deze remake heeft in de hoofdrollen kinderhatende Jack Spa... Johnny Depp als Willy Wonka. Deze Tim Burton versie is zeer geslaagd, hoewel ik toch liever het origineel uit 1971 zie.



4: RTL5 zendt om 22:05 uur de zeer indrukwekkende film Children of Men (2006) uit, waarin we een somber toekomstbeeld zien waarin er nog amper kinderen worden geboren. Wanneer Clive Owen de moeilijke taak krijgt om een zwangere vrouw te begeleiden, gaat het helemaal mis. Als je kijkt naar hoe de film in beeld wordt gebracht is dit prachtig, veel grauwe en vooral doffe grijze kleuren en lange shots. Er zit tegen het einde aan een scène die bijna zes minuten duurt en in één keer is opgenomen zonder montage trucs. Must see dus.



5: Voor wie geen zin heeft in wat diepgaande films als hierboven, kan om 22:30 uur naar Veronica om Hard to Kill uit 1990 te kijken. Daarin zien we vrouwenverkrachter Steven Seagal doen wat hij in de jaren 90 als beste kon, namelijk ass kicken en botten breken.



6: Tot slot om 01:00 uur kan je kijken naar The Puppet Masters op SBS6, hierin nemen buitenaardse levensvormen langzaam mensen hun lichamen over. Dit klinkt bekend? Yep, het is Invasion of the Body Snatchers all over, en de film heeft ook nog eens een behoorlijke sterrencast met in de hoofdrol Donald Sutherland (die ook in Invasion of the Body Snatchers speelde). Aangezien ik jullie niet wil martelen met een Duitse trailer, is er hier een korte scène uit de film:

Reageer