Vanavond op TV / 22 juni

RDJ134 22 juni 2010 om 16:02 uur

Zo, de E3 is voorbij dus weer tijd om Vanavond op TV weer op te pakken, want er zijn ook vanavond weer een aantal hele leuke films op de Nederlandse TV te zien. Onze kijktip is zonder enige twijfel sci-fi thriller The Faculty.

1: In de jaren 80 en begin 90 was Chevy Chase een garantie voor een leuke film en een volle bioscoopzaal. De film Memoirs of an Invisible Man uit 1992 is een ode aan de oude Invisible Man films en zorgt Chevy voor de komische noot. Deze komedie is om 20:30 op RTL7 te zien.



2: Wie geen zin heeft in een komedie kan om 20:30 beter afstemmen op RTL5 voor de film The Skeleton Key (2005). Waarin Kate Hudson haar intrek neemt in een oud huis in het zuiden van Amerika, om daar te zorgen voor een oude vrouw en haar man die ernstig ziek is. Maar al snel veranderd haar baan in een nachtmerrie vol voodoo en geesten.



3: Tevens op RTL5 is om 22:30 de sci-fi horrorfilm The Faculty (1998) van Robert Rodriguez te zien. Hierin zien een groepje outcast scholieren dat hun school langzaam wordt overgenomen door buitenaardse wezens. De film is een dikke ode aan Invasion of the Body Snatchers, maar dan in een hip en modern jasje. Grappig is om de toen nog redelijk onbekende Elijah Wood en Josh Hartnett te zien, maar ook onze eigen Famke Janssen heeft een rol in de film. En wie heel goed oplet kan een cameo van Harry Knowles van Ain't it cool news.com zien.



4: Tot slot zendt Veronica om 22:50 de film Lethal Weapon 2 (1989) uit, waarin Mel Gibson en Danny Glover een Zuid-Afrikaanse diplomaat onderzoeken die zijn politieke immuniteit misbruikt voor criminele activiteiten. Het verhaal is niet al te super, maar qua actie en humor zit het goed. De meeste mensen zullen deze film hoofdzakelijk herinneren van de scène waar Danny Glover op de wc zit met een bom onder zijn kont.

Reageer