Vanavond op TV / 13 juli

RDJ134 13 juli 2010 om 16:34 uur

Op deze dinsdag avond zijn er een hele hoop vette films te zien, want je hebt de keuze uit maar liefst vijf titels. Ook deze keer was het moeilijk kiezen voor een film tip, maar laten we eerlijk zijn Pulp Fiction moet je toch zeker minimaal een paar keer in je leven hebben gekeken. Om je vervolgens af te vragen wat de fook zat er nou in dat koffertje.

1: 20:30 begint Veronica de avond met Shaft uit 2000, daarin zien we Samuel L. Jackson als de no nonsen cop John Shaft. In de bijrollen zien we Christian Bale en de Amerikaanse Rapper Busta Rhymes. Normaal gesproken zou ik een trailer hier onder zetten, maar in plaats daar van heb ik daar een verdomd coole scene uit de film neer gezet. What's my name??



2: Mocht je geen zin hebben in Samuel Jackson, maar in drie fookin lekkere fap chicks. Dan kan je beter om 20:30 naar RTL 7 schakelen voor Charlie's Angels (2000), want daarin spelen de babes Cameron Diaz, Drew Barrymore & Lucy Liu de hoofdrol. Vooral deze scene waarin Diaz haar ass shaked is toch wel legendarisch te noemen.



3: The Big Lebowski (1998) is een geniale film vol met bizare humor en vooral vreselijk gestoorde karakters. Want als de stoner en slacker The Dude (geniale rol van Jeff Bridges) zijn tapijt word ondergepist door een aantal vage types gaat hij verhaal halen met zijn vrienden. Deze briljante flick begint om 22:15 op RTL 7.

>


4: Ook om 22:15 begint er op RTL 5 de actie film Domino (2005) met in de hoofdrollen Keira Knightley en Mickey Rourke. Deze film draait om Amerikaanse Bounty Hunters scene, waarbij gewapende mensen voorvluchtige criminelen op borg toch opsporen. Deze Tony Scott film is behoorlijk epileptisch gemonteerd en heeft een heel irritant geel kleuren filter. Maar voor een portie actie en explosies is dit een aanrader.



5: Tot slot de grote film tip van vandaag, Pulp Fiction (1994) van Quentin Tarantino is misschien wel één van de beste films uit de filmgeschiedenis. Het verhaal wat door elkaar loopt en allemaal verband heeft met elkaar is prachtig in beeld gebracht, maar vooral de dialogen zijn geniaal. Vooral Samuel Jackson is dankzij deze film rol onsterfelijk geworden, bovendien was dit de doorstart van John Travolta's carriere die tot Pulp Fiction een diep dal zat.

Reageer