Vanavond op TV / 13 augustus

RDJ134 13 augustus 2010 om 16:00 uur

Vandaag is het vrijdag de 13e en ook de Nederlandse TV zenders springen hier handig op in met een aantal horror films. Onze film tip is de inmiddels alweer dertig jaar oude Friday the 13th, de serie kreeg helaas een shitload aan slecht vervolgen met als diepte punt Jason in space.

1: 20:30 kickt deze ongeluks dag op RTL 7 af met Buffy the vampire slayer, en dit is de originele film die er voor zorgde dat er later een gelijknamige TV serie kwam. De cheerleader Buffy komt er achter dat het haar lot is om vampieren tot hoopjes stof te veranderen. Zoals je in de onderstaande trailer kan zien lekkere jaren 90 pulp.



2: 21:15 is op Eén The Village (2004) van M. Night Shyamalan te zien, deze film zette bij de mainstream film kijker veel kwaad bloed. Want als je de onderstaande trailer kijkt verwacht je een horror film, en dat is het juist niet. Het verhaal van een kleine bijna perfecte gemeenschap, waarvan de ouderen hun kinderen vertellen over een monster dat in het bos woont. Hoe het zit mag je zelf gaan bekijken, maar de verassing/teleurstelling zal groot zijn.



3: Tot slot is er om 23:50 op SBS 6 de horror klassieker Friday the 13th (1980) te zien, waar in Jason Voorhees *proest* wraak neemt op leiders van de kamp die hem lieten verdrinken. Waar het op neer komt is dat alle tieners die seks hebben en drugs gebruiken één voor één worden afgeslacht. En wie goed op let kan een piep jonge Kevin Bacon spotten.

Reageer