Vanavond op TV / 14 augustus

RDJ134 14 augustus 2010 om 15:59 uur

Deze zaterdag avond is het behoorlijk druk met de films op de Nederlandse TV, want er is een groot en zeker zeer goed aanbod. Onze film tip is The Thing (1982) van John Carpenter die een cult klassieker is geworden door zijn hoge Gore gehalte.

1: In Tears of the Sun (2003) word special ops Bruce Willis met zijn team de jungle van Nigeria in gestuurd om daar een vrouwelijke doktor te redden. Maar deze gaat alleen met hem mee als hij ook 70 vluchtelingen mee neemt. Deze film was geen grote hit, maar is zeker wel de moeite waard om een keer te kijken. Tears of the Sun is om 20:00 op RTL te zien.



2: Ook om 20:00 zend Veronica één van de beste James Bond films ooit gemaakt uit, namelijk Moonraker (1979) met in de hoofdrol Roger Moore. Waneer James Bond onderzoek doet na een gestolen space shuttle stuit hij op een complot waarbij de hele wereld bevolking gevaar loopt.



3: 21:45 (RTL7) is de tijd dat onze film tip van vandaag begint, want in 1982 maakte John Carpenter het vooral door special effects indrukwekkende remake van The Thing. Dankzij de paranoïdee sfeer en het goede acteer werk van oa Kurt Russel is dit een sci-fi horror klassieker die je gezien moet hebben.



4: Wie gewoon zin heeft in wat ouderwets geweld met een stukje geschiedenis kan om 22:15 terecht op RTL 5, want daar is de door Mel 'you will blow me first' Gibson geregisseerde film Braveheart (1995) te zien. De film verteld het 'semi waargebeurde'verhaal van William Wallace een Schot uit de 13e eeuw die het opnam tegen de Engelse bezetters van zijn land.



5: Steven Seagal schitterde eind jaren 80 en tot midden 90 in een aantal hele vette films, en één daarvan is Out for Justice (1991) waar hij zoals altijd iedereen helemaal tot pulp slaat. Want hij speelt een agent wiens vriend door William Forsythe is dood geschoten die nu letterlijk een spoor van dood en verderf in New York achterlaat. Om te laten zien hoe bruut deze film is, geen trailer maar de gehele beruchte bar scène.



6: Tot slot van deze lange avond kan je op NET 5 om 00:10 kijken naar het matige The Ring 2 uit 2005, onder het same shit different movie principe zien hoe de video tape zes maanden na het eerste deel nog steeds even dodelijk is. Leuk om te kijken als je eigenlijk niet echt meer wat de doen hebt, of net gaar thuis komt van het stappen.

Reageer