Vanavond op TV/13 juni

RDJ134 13 juni 2014 om 17:00 uur

Het is weer weekeinde en dan kan je op stap met je vrienden gaan, online met je clan spelen of simpel weg bank hangen en een shitload aan coole films kijken. Want vooral voor de geeks is er vanavond een hoop te zien, mijn film tip: The Matrix. Normaal was het Aliens geweest maar RTL weet het voor elkaar te krijgen om enkel deel 1 en 3 uit te zenden vanavond.

1: In 1984 maakte Nederland kennis met Danny de Munk en zijn zware Amsterdamse accent dat hem de rol opleverde in de film Ciske de Rat. Die het verhaal vertelt van en straatschoffie wiens vader er nooit is en die later zijn moeder vermoord die nu tegenwoordig in Goede Tijden Slechte Tijden is te zien. Prachtig drama van eigen bodem, en mocht je de film nog nooit gezien hebben een aanrader.





2: In 1999 was The Matrix van de Wachowski broertjes (de ene was nog niet omgebouwd toen) een game changer, want het verhaal was ongekend, de special effects met bullet time baanbrekende en deze film is zo geeky als de pest dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen met het verhaal. Dus gewoon kijken en genieten van deze cult science-fiction film die helaas twee klote vervolgen kreeg.





3: RTL 7 zend om 22:10 de tijdloze klassieker Alien (1979) uit, de film waarmee Ridley Scott definitief zijn stempel op het science fiction genre zette. Het vervolg dat helaas niet wordt uitgezonden vandaag is zelfs nog beter en ook een film die je gezien moet hebben. Dus is pure scifi en cult over een groep astronauten die stuiten op een ruimte schip met aliens die niet vies zijn van face rape.





4: Wie na het zien van Alien geen genoeg kan krijgen van face rape en aliens die er uit zien als een vagina en penis, kan blijven zitten op RTL 7. Daar slaan ze het briljante tweede deel over en gaan rechtstreeks door naar het magere derde deel uit 1992. Laat ik het zo zeggen alleen kijken als je echt niks te doen hebt.





5: 00:05 moet je op de BBC 2 afstemmen voor het geniale Twelve Monkeys uit 1995 van Terry Gilliam. Deze verteld het verhaal van een veroordeelde misdadiger (Bruce Willis) die leeft in de toekomst waar de aarde door een virus naar de klote is gegeven. Willis wordt terug in de tijd gestuurd om te kijken waar dit virus vandaan komt en je gaat twijfelen of wat je ziet nu echt is of de gedachten gang van een gestoord persoon. Deze film is simpel weg tijdloos en geniaal doordacht, dus zeker een must see.



Reageer