Xbox One vanaf 5 September in Nederland beschikbaar vanaf €399

RDJ134 9 juni 2014 om 22:05 uur

We hebben er even op moeten wachten, maar Microsoft heeft zo juist eindelijk een datum vrijgegeven voor de Xbox One. Deze is verkrijgbaar vanaf €399 (zonder Kinect) en dan kunnen we hier in Nederland eindelijk gaan genieten van de nieuwe generatie Xbox. Meer hier over in het onderstaande persbericht.


We zijn verheugd om officieel te kunnen bevestigen dat Xbox One in Nederland beschikbaar is met een consumentenadviesprijs van €399,- op 5 september a.s. Ieder Xbox One-systeem is voorzien van een Xbox One console met een 500GB harde schijf, Blu-ray-speler, ingebouwde Wi-Fi, Xbox One draadloze controller en een gratis 14-daagse proefversie van Xbox Live Gold voor nieuwe leden.

We lanceren ook Xbox One met Kinect voor een consumentenadviesprijs van €499,-. Fans die kiezen voor deze versie zullen in staat zijn een aantal games en entertainment applicaties te gebruiken dat exclusief is voor Xbox waaronder controle via gebaren, biometrische aanmelding, controller paring, Skype video-oproepen, directe personalisatie, direct scannen van QR-codes en verbeterde functies alleen beschikbaar met Kinect in games zoals 'Kinect Sports Rivals', 'Dead Rising 3' en 'Project Spark'.

De Xbox One gaming launch in Nederland bevat de beste line-up van exclusieve blockbusters, waaronder AAA titels als 'Forza Horizon 2' en 'Halo: The Master Chief Collection', die wordt geleverd met de langverwachte 'Halo 5: Guardians' multiplayer beta.

Andere functies die onderdeel zullen zijn van de Xbox One-ervaring in Nederland zijn onder meer:

• Game DVR/Upload. Met Game DVR kun je je grootste spelmomenten vastleggen en opnemen. Upload Studio maakt het gemakkelijk om filmpjes te bewerken en te delen met jouw community. Je kunt de laatste 30 seconden aan gameplay opnemen en deze clip vervolgens delen met je vrienden.

• Apps. Met Skype, speciaal ontworpen voor Xbox One, kun je video-chatten met vrienden en zelfs een Skype groepsgesprek voeren op de televisie in verbluffend HD. Daarnaast kun je via de TV toegang krijgen tot Internet Explorer, OneDrive, Xbox Music en Xbox Video. Dit kan allemaal in je woonkamer, naadloos geïntegreerd met je games en TV-ervaring. Verander de manier waarop je games speelt door apps zoals Twitch en Machinima tegelijkertijd te gebruiken naast je game.

• TV op Xbox One. Kijk live TV via je kabel-, telecom- of satelliet set top box via je Xbox One met de HDMI-pass through.

• Updates voor Xbox Live. Consumenten kunnen ook genieten van de onlangs aangekondigde updates voor Xbox Live. Iedereen krijgt nu met een Xbox toegang tot alle entertainmentervaringen zonder een Xbox Live Gold-lidmaatschap. Net als bij de Xbox 360, blijven we regelmatig updates zoals deze uitrollen om nieuwe functies en platformervaringen aan fans te leveren.

We informeren je binnenkort over de lancering van game packs, pre-order mogelijkheden en een volledige lijst van games en entertainmentervaringen. Voor nu, zijn we verheugd om te kunnen bevestigen dat Xbox One en de volgende generatie games en entertainment vanaf 5 september aanstaande naar de fans zullen komen.

Reageer