Vanavond op TV / 24 augustus

RDJ134 24 augustus 2010 om 16:18 uur

De week is wat traag op gang gekomen, maar voor deze dinsdag staan er twee leuke fims op de agenda. Waaronder mijn nummer drie van beste misdaad films ooit, namelijk Heat. Prachtig in beeld gebracht, mooi dialogen en als de actie los uit breekt gaat het ook goed los.

1: 20:30 is op RTL 7 het zeer matige en vooral uitgemelkte Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love (1994) te zien, nu was het eerste deel nog een cult klassieker, maar alle delen er na werden steeds slechter. Het diepte punt van de serie kan je dus nu zelf aanschouwen.



2: Maar de echte film liefhebber stemt natuurlijk om 20:30 af op Veronica om daar het geniale Heat uit 1995 te kijken. Want deze Michael Mann is een misdaad klassieker die je gezien moet hebben, al is het alleen al voor de shoot out op het einde bij de bank. Deze film word gekenmerkt door een aantal leuke feitjes. Zo is Heat een remake van de film L.A. Takedown uit 1989 en ook toen was deze film door Michael Mann gemaakt. De games Kane & Lynch één en twee hebben grote inspiratie uit de film gehaald, bij het tweede deel is de vliegtuig scene van Heat nadrukkelijk aanwezig. Tot slot kan ik nog melden dat twee jaar nadat deze film in de bioscopen draaide vond de North Hollywood shootout plaats, en deze had een scene uit Heat kunnen zijn.

Reageer