Pathé Thuis lanceert app op Xbox One

RDJ134 8 oktober 2014 om 20:24 uur

Xbox One is een powerhouse Multimedia bak waar je ook op kan gamen en films kijken. Zo is vandaag de Pathé app voor deze console verschenen, en dat is aan de ene kant heel erg goed en aan de andere kant weer minder. Waarom?? omdat de prijzen voor een film nog altijd veel en veel te duur zijn en je soms zelfs voor enkele Euro's meer je de film kan kopen op Blu-ray. Maar voor de mensen die niet beter weten of geld te veel hebben, bij deze:


Met de lancering van Pathé Thuis op Xbox One hebben gebruikers eenvoudig toegang tot nieuwe bioscoopfilms als Maleficent, Lucia de B en X-Men Days of Future Past. Met Pathé Thuis kunnen gebruikers nationale en internationale films huren of kopen die recentelijk in de bioscoop zijn vertoond. Op dit moment zijn er ruim 2.400 films in SD en HD kwaliteit met wekelijks het nieuwste aanbod. Pathé Thuis is de eerste Nederlandse app die speciaal ontworpen is voor Xbox One.

Nieuw aan Pathé Thuis voor Xbox One is het design, dat aansluit op het design van het Xbox One dashboard. Er is veel aandacht besteed aan het neerzetten van de optimale ervaring voor dit nieuwe gaming platform. De interface combineert de herkenbaarheid van de Xbox One met het gebruiksgemak en design van Pathé Thuis.

Naast het besturen van de app met de Xbox controller, is ook gemakkelijk door de app te navigeren door middel van handbewegingen met Kinect.

Pathé Thuis heeft op dit moment al een succesvolle app op Xbox 360. Met de toevoeging van Xbox One breidt Pathé Thuis haar distributie uit naar een nieuwe, vooroplopende groep gameliefhebbers. Met de Pathé app wordt het aanbod aan entertainment voor Xbox One bezitters nog verder vergroot.

Thomas van de Weerd, Managing Director Pathé Thuis: "We zijn vereerd na Xbox 360 ook Pathé Thuis voor Xbox One te lanceren als resultaat van onze strategische partnership met Microsoft. Nog voor de herfstvakantie hebben Xbox One gebruikers toegang tot het nieuwste filmaanbod."

Iris Wevers, Xbox Business Group Lead bij Microsoft: "Wij zijn er trots op dat we de succesvolle samenwerking met Pathé Thuis voortzetten op Xbox One. Xbox wil graag lokaal relevante content beschikbaar stellen die meerwaarde aan onze gamers biedt en daarom zijn we blij Pathé Thuis als eerste Nederlandse app te mogen verwelkomen op Xbox One."

De Xbox One is op 5 september 2014 in Nederland uitgekomen. De Pathé app is zonder extra kosten vanaf nu te downloaden via de Xbox Store op Xbox One.

Reageer