Vanavond op TV / 1 september

RDJ134 1 september 2010 om 15:59 uur

Vandaag is de week doormidden en is het bijna weekeinde, maar voor het zo ver is zijn er nog vier hele vette films vanavond op TV. Nu was het even nadenken welke de film tip van de dag zou worden, maar het is Enemy of the State geworden. Simpele reden veel van de getoonde surveillance technieken uit de film worden al ingezet, en dat is goed voor de paranoia.

1: RTL 8 kick om 20:30 de avond af met John Q (2002), hierin zien we hoe de altijd sterk spelende Denzel Washington een ziekenhuis in gijzeling houd. De reden hier voor is dat de verzekering niet de hart operatie van zijn zoontje wilt vergoeden en hij maar moet sterven. Deze film is een terechte aanklacht op het zeer slechte Amerikaanse gezondheids systeem.



2: Wie geen zin in drama heeft, maar meer een romantische komedie met een hoer heeft, kan om 20:30 naar NET 5 gaan voor Pretty Woman uit 1990. Hier in speelt Julia Robberts een arm hoertje die door de steen rijke Richard Gere word benaderd om een week lang zijn vriendin te spelen. Uiteraard worden beiden verliefd op elkaar, maar voor de rest ontgaat deze film dan ook elke logica.



3: Wederom om 20:30 is er op SBS 6 de film Enemy of the State (1998) te zien, waarin een senator word vermoord en dit alles op video staat. Wanneer de maker van de beelden op de vlucht slaat en het bewijs in de zak van de frisse prins dropt is hij opeens het doelwit. De mensen van de NSA denken dat het om een oefening gaat en ondertussen krijgt Will Smith hulp uit onverwachte hoek. Deze film die goed in de prijzen viel, laat zien hoe bepaalde surveillance technieken worden ingezet tegen burgers. Voor de film hebben adviseurs van de NSA een grote rol gespeelt, en heb je al een aluminium hoedje al op??



4: Tot slot zend RTL 7 om 20:30 (keuzes...) de film King Kong (2005) van Peter Jackson (Lord of the Ring trilogie) uit. Daarin zien we hoe een oversized aap verliefd word op Naomi Watts en hier door in de problemen komt, dit alles lijd tot een spectaculair einde die plaats vind op de Empire State Building.

Reageer