Vanavond op TV / 2 september

RDJ134 2 september 2010 om 16:05 uur

Het is bijna weekeinde, maar voor het zo ver is kan je eerst vanavond nog drie hele vette films op de TV bekijken. De keuze om een film tip aan te wijzen was weer extreem moeilijk, maar ik ga voor de jeugd sentiment en omdat ik innerlijk toch een kleine pyromaan ben. Daarom is Backdraft (1991) mijn favoriet voor vandaag.

1: Om 20:30 begint de avond met RTL 7 zeer goed, want de oorlog film U-571 (2000) is een kleine klassieker waarin helden voorop staan. De film is gebaseerd op ware feiten en deed een kleine rel veroorzaken omdat de Britse soldaten de Enigma buit maakte op de duikboot en niet zoals de film je wilt doen geloven de Amerikanen. Ander leuk feit is dat veel home cinema systemen worden ingeregeld met deze film, want die laat zeker met de onderwater explosies je subwoofer goed trillen.



2: Wie na U-571 blijft hangen op RTL 7 kan om 22:50 de film tip vandaag zien, want Ron Howard's Backdraft uit 1991 is een film klassieker. De sterren cast was voor die tijd ongekend, heeft een verhaal van broederstrijd en toont het echte helden met menselijke emoties.



3: Tot slot is er om 23:15 op Veronica The Hitcher (1986) te zien, waarin onze 'eigen' Rutger Hauer een psychopaat speelt die het heeft voorzien op een jongen die hem een lift heeft gegeven. De film is spannend, over de top en een lekkere popcorn film, in 2007 kreeg de film een belabberde remake die niet eens in de schaduw van het origineel kon staan.



Reageer