Sticks - Geen Verschil (Prod. Ramiks)

RDJ134 23 januari 2015 om 15:50 uur

De Zwollse rapper en de kapitein van de Fakkelbridage Sticks is een man die niet alleen een uniek stemgeluid en flow heeft, maar ook zijn hart op de goede plek. Want hij zet zich in voor diverse jeugd projecten en blijft altijd zichzelf zonder enige kapsones. Zo heeft hij nu gesproken met jongeren die ADHD, Dyslexie Autisme en andere problemen hebben en hier door worden gezien als 'anders' in hun omgeving. Hier over gaat zijn nieuwe track Geen Verschil want we zijn allemaal hetzelfde. Dus trek je volume open en ram op play want de flow is dope en de beats van Ramiks gruwelijk diep.


Rapper Sticks ging op speeddate met jongeren die leerproblemen hebben als gevolg van AD(H)D, autisme, dyslexie etc.. Vervolgens dook hij met beatmaker Ramiks de studio in om de track 'Geen Verschil' op te nemen. In dit nummer daagt Sticks jongeren die zich 'anders' voelen uit om zichzelf te durven zijn. Sticks schreef 'Geen Verschil' in het kader van het gelijknamige project van New Arts Nijmegen.

Sticks ging op bezoek bij de Nijmeegse Sint Jorisschool waar jongeren met leerproblemen terecht kunnen voor leerweg ondersteunend onderwijs. Hij sprak met de leerlingen over hun school, over hoe het is om 'anders' te zijn en over hun toekomstplannen. Geïnspireerd door hun verhalen schreef hij 'Geen Verschil'. In de track pleit hij voor onderling respect, je eigen pad volgen en trots zijn op wie je bent. En hij benadrukt dat in 'anders zijn' juist je kracht schuilt. Met de track en videoclip wil New Arts het zelfvertrouwen van alle jongeren die zich wel eens 'anders' voelen een boost geven. Initiatiefnemer is Jeroen Lazeroms (23), oud-leerling van de Sint Jorisschool, een school voor leerwegondersteunend onderwijs op vmbo-t niveau (LWOO). Net zoals veel andere jongeren, ondervond Jeroen aan den lijve hoe het is als de buitenwereld je in een hokje stopt omdat je 'anders' bent. In zijn geval gebeurde dat in de tijd dat hij op de Sint Jorisschool zat. Jeroen: "Mijn vrienden dachten, als je op de Sint Jorisschool zit, ben je niet helemaal normaal. Met als gevolg dat ik me schaamde voor mijn school en soms ook voor mezelf". Met project 'Geen Verschil' greep Jeroen de kans om de huidige leerlingen van de Sint Jorisschool te laten zien hoeveel baat hij achteraf gezien heeft gehad bij de extra aandacht die hij op school kreeg. En hoe hij 'anders zijn' nu in zijn voordeel laat werken. Onder de vlag van New Arts organiseerde Jeroen samen met een groep jongeren en professionals een workshopdag en schoolfeest op zijn oude school. Zijn doel is om jongeren vooral mee te geven
dat iedereen 'anders' is, iets wat Sticks volgens hem muzikaal perfect onder woorden brengt in de track.

Het project 'Geen Verschil' wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, SKANfonds en de Lindenberg Nijmegen.




Reageer