Vanavond op TV / 18 september

RDJ134 18 september 2010 om 16:18 uur

Deze zaterdag avond valt er echt een shitload aan films te zien op de nederlandse TV, het ziet er naar uit dat er voor iedereen wel wat bij zal zitten. Onze film tip is zonder enige twijfel Wall-E, want Swordfish hebben we al eerder dit jaar voorbij zien komen.

1: De avond begint vandaag om 20:00 op RTL 7 vroeg met Hot Shots uit 1991, en deze film is een aan één volging van film spoof grappen. Films als Top Gun, Rambo en ook Saddam Hoesein moeten het ontgelden. Hot Shots kreeg twee jaar later nog een vervolg, die zich goed staande kon houden tegen over het origineel.



2: Wie geen zin heeft in lach of ik schiet humor, kan om 20:00 beter naar SBS overschakelen voor de Pixar animatie film Wall-E (2008). Daarin zien we hoe het gelijknamige robotje als enige op de aardig is overgebleven, en als gezelschap een kakkerlak heeft. Zoals altijd prachtige animatie en de typisch heerlijke Pixar touch. Daarom is hij ook onze film tip voor vandaag, omdat Wall-E in zijn eigenwereld zit.



3: Mocht je geen zin hebben om te kijken naar iets leuks of een lief robotje, dan is er om 20:00 op Veronica voor de tweede keer dit jaar de film Swordfish (2001) te zien. Hierin zien we Hugh Jackman als 1337 H4x0R die door Gabriel Shear (prachtige rol van John Travolta) word ingehuurd om een bank te kraken. Prachtige actie en als je geluk hebt en de ongecensureerde versie word uitgezonden, de toples scene van Halle Berry.



4: Om 21:40 zend RTL 7 de jaren 80 icoon Wall Street (1987) uit, hier krijgen we te zien hoe het daar in de jaren tachtig aan toe ging. Deze Oliver Stone film blijf door Michael Douglas en Charlie Sheen als een paal boven water staan. Dat deze film nu word uitgezonde is geen toeval, want binnenkort zal het (waarschijnlijk zeer overbodige) tweede deel in de bioscopen gaan draaien.



5: Om 22:00 zend Veronica de film Payback (1999) uit, daarin zien we hoe overvaller Mel Gibson door zijn vrouw en vriend voor dood word achter gelaten. Maar hij komt terug en is uit op wraak. In een bij rol zien we de altijd lekkere Lucy Liu als SM meesteres.



6: 22:15 is de tijd dat op RTL 5 de film Panic Room uit 2002 te zien. Dat verteld het verhaal van hoe Jody Foster en haar dochter voor inbrekers moet vluchten in een Panic Room. De film is vrij standaard en vooral de good guy act van Forest Whitaker maakt het allemaal nogal....zoet sappig.



7: Voor de liefhebbers van musicals is er om 22:35 de prachtige film Moulin Rouge (2001) te zien. Deze film won terecht twee Oscar beeldjes, want de muziek, sfeer en de acteurs zijn heerlijk opdreef. Wat je kan verwachten is te zien in de onderstaande trailer:



8: Blue Hill Avenue (2001)is een standaard gangster hood movie waarin we zien hoe groepje vrienden van kleine dealers, zich dankzij de crack epidemie van de jaren 80 zich opwerken tot grote dealers. Uiteraard duurt het niet lang voor dat alles uit elkaar valt. Deze film is om 00:05 op RTL 7 te zien.



9: Tot slot van deze lange avond is om 02:00 op SBS de actie film The Specialist (1994) te zien, met in de hoofdrollen Sylvester Stallone als explosieven expert (vandaag de titel van de film) en Sharon Stone. Leuke actie flick vol explosies en spierballen.

Reageer