Vanavond op TV / 22 september

RDJ134 22 september 2010 om 16:05 uur

Op deze woensdag avond zijn er vandaag drie films te zien die echt de moeite waard zijn, maar de film tip van vanavond is erg makkelijk en een echte klassieker. Want de aankomende tijd zal SBS alle vier de Indiana Jones films uit gaan zenden, en beginnen met het legendarische Raiders of the Lost Ark uit 1981.

1: 20:30 begint SBS met de eerste en gelijk de beste Indiana Jones film uit de hele serie, want Raiders of the Lost Ark (1981) is nog altijd één van de beste films die ooit is gemaakt. Want waneer Dr. Jones de in 1936 opzoek gaat naar de Ark des Verbonds, zal hij de strijd aan moeten gaan met de Nazi's die ook naar dit heilige voorwerp opzoek zijn. De film is een ode aan de oude avonturen films uit de jaren 20 en 50, en heeft een perfecte combinatie van actie, humor en mystiek. Dus verplichte kost voor elke zelf respecterende geek/nerd.



2: Om 21:15 kan je op Canvas de film A History of Violence (2005) zien, daarin speelt Viggo Mortensen de rol van Tom Stall. Een normale man die zijn eigen zaak heeft en gelieft is bij zijn meder dorps bewoners. Maar waneer hij op een keiharde manier een overval beëindigd word hij een nationale held. Alleen herkennen een aantal criminelen hem als hun oud 'collega' en komen even gezellig bij hem langs. Deze film is gebaseerd op een graphical novel van John Wagner, en deze hele stijl is goed terug te zien.



3: Tot slot is er om 22:20 op RTL de komedie Van Wilder (2002) te zien met in de hoofdrollen Ryan Reynolds en Tara Reid. Het verhaal gaat over de eeuwige student Van Wilder voor wie het leven één groot feest lijkt te zijn, tot hij verliefd word op een journaliste (Tara Reid) die een artikel over hem schrijft.

Reageer