Fresku - Ik Wil ft. Shirma Rouse (prod. Teemong)

RDJ134 29 mei 2015 om 16:54 uur

Fresku is één van de weinige Nederlandse rappers die een diepe emotionele laag kan brengen in zijn tracks, die veel mensen van binnen weet te raken. Want zijn tracks gaan niet over bitches neuken, wiet roken of hoeveel geld er dan wel niet verdiend wordt met dealen. Fresku rapt over het dagelijkse leven, met de stress en frustratie die voor veel mensen (voor mij in ieder geval sowieso) een realiteit is. Nu verschijnt later dit jaar zijn derde album en daar van is de onderstaande track Ik Wil nu vrij gegeven die redelijk deprimerende en prachtig tegelijk is en ook nog eens een prachtig mooie clip heeft.


Op 4 september verschijnt bij Top Notch het derde album van de Eindhovenaar Fresku. Het album heet 'Nooit Meer Terug', is geheel geproduceerd door Teemong en bevat gastbijdragen van onder meer MocroManiac, Ronnie Flex, Fit, Braz en Shirma Rouse. 'Nooit Meer Terug' is per direct te bestellen op iTunes en wordt op 11 september gepresenteerd in de Effenaar.

Nooit Meer Terug
Dit derde album is bij voorbaat al een van de meest besproken Nederlandse hiphopalbums van 2015. Het ligt in het verlengde van zijn twee voorgangers. Opnieuw wisselt Fresku gretig en gedurfd af tussen humor en openhartigheid, tussen komische kwinkslag en serieuze vertelling - waarbij het accent misschien wel meer dan ooit op de ernst ligt. Zelf omschrijft Fresku 'Nooit Meer Terug' als een album dat vooral over angst gaat: angst om als artiest niet meer mee te tellen, om teveel projecten tegelijk te willen, om als vader tekort te schieten, om niet mee te komen in de Hilversumse media-wereld. ("Het spel is vies," rapt hij niet voor niets op de titeltrack) Ondertussen denkt hij alweer zijdelings aan nieuwe projecten, aan de film die hij met Teemong wil maken, aan de workshops die hij moet geven. Maar de hoofdmoot is en blijft muziek, met 'Nooit Meer Terug' als voorlopige kroon op zijn werk.

TRACKLIST
01. Nooit Meer Terug
02. Kreeft ft. MocroManiac
03. Gooi Jezelf Weg
04. Trots
05. Nooit Goed ft. MocroManiac
06. Zo Doe Je Dat ft. Teemong, Braz & Go Back To The Zoo
07. Bitchboy
08. Ik Wil ft. Shirma Rouse
09. Gevangen
10. Alzheimer
11. Altijd Alleen ft. Glen Faria & Ronnie Flex
12. Rustig Aan
13. Meisjes/ Jongens ft. Louis Bordeaux
14. Al Is Het Ver Weg ft. Sevdaliza





Reageer