Vanavond op TV / 29 september

RDJ134 29 september 2010 om 16:09 uur

Eindelijk zijn er vandaag weer films op de TV te zien die het noemen waard zijn. Deze keer zijn het 'maar' drie, die je eerlijk gezegd klassiekers mag noemen. Normaal was onze voorkeur naar Indiana Jones gegaan, maar Laberinto del fauno, El (Pans Labyrint) is toch net iets vetter.

1: 20:30 is de tijd dat SBS de film Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) uitzend, dit is het tweede deel uit de vierdelige serie. Hierin komt Indy terecht in India waar hij jacht maakt op magische stenen en zo wederom een actie vol avontuur beleeft.



2: Canvas zend om 21:30 het prachtige Laberinto del fauno, El (2006) uit, wat hier bekend is als Pan's Labyrint. In dit verhaal zien we hoe Ofelia en haar zwangere moeder verhuizen naar het noorden om daar met haar nieuwe vriend te wonen. Dit is een meedogenloze militair die zijn handen vol heeft aan een groep verzetstrijders. Dit is slechts een onderdeel van het verhaal want Ofelia ziet sprookjes figuren en is het aan de kijker om te bepalen of dit realiteit of fantasie is. De film is visueel prachtig en het verhaal zeer sterk, daarom ook is het ook de film tip voor vandaag.



3: Tot slot van deze avond is er op RTL 6 om 00:00 de Alfred Hitchcock klassieker Vertigo (1958) te zien, een thriller over een agent die last heeft van hoogte vrees. Het verhaal is eigenlijk te ingewikkelt om uit te leggen, maar dat is wel vaker met Hitchcock films. Dus zeker een goede tip als je van een goede thriller uit de oude doos houd.

Reageer