Vanavond op TV / 22 oktober

RDJ134 22 oktober 2010 om 16:17 uur

Eindelijk zit de (werk/school) week er op en is het tijd om vanavond even lekker op stap te gaan, of een paar nachten door te gamen. Maar voor dat dit zo ver is kan je drie films checken op de Nederlandse TV. Onze favoriet voor vandaag was niet moeilijk want Resevoir Dogs (1992)moet je gezien hebben.

1: 20:30 begint op RTL 5 de zeer vermakelijke actie film The Sentinel (2006) met in de hoofdrollen Michael Douglas en Jack Bauer. Waneer er een aanslag op de Amerikaanse president word voorbereid stuit de Secret Service op het bewijs dat één van hun de dader zal zijn. Maar is dit ook zo?? Wat volgt is een kat en muis spel met de nodige actie.



2: Typische SBS logica is dat ze films vaak in de verkeerde volgorde uitzenden, dit is vanavond (om 20:30) ook het geval met National Treasure: Book of Secrets uit 2007, dit tweede deel uit 2007 zal eerst worden uitgezonden en later volgt het eerste deel.... Maar goed deze film met de pruiken meester Nicolas Cage is zeker het kijken waard, een lekkere popcorn nonsen film.



3: De grote film tip voor vanavond is om 22:40 op RTL 5 te zien, want Resevoir Dogs (1992) was het grote film debuut voor de toen nog onbekende Quentin Tarantino. Deze had toen de scripts voor Natural Born Killers (1994) en True Romance verkocht om Resevoir Dogs te kunnen bekostigen. Deze verteld het verhaal van zes gangsters die bij elkaar zijn geraapt voor een overval, niemand kent elkaar en één van hun is een agent. Onze eigen George Baker had dankzij de film nog een kleine hit met Little green bag.

Reageer