Vanavond op TV / 30 oktober

RDJ134 30 oktober 2010 om 16:14 uur

Ja ja, vandaag is het knallen op de Nederlandse TV zenders want het is vannacht Halloween dus komen er een shitload aan horror films voorbij. Maar onze absolute favoriet is It uit 1990, één van de vetste films die ooit gemaakt is. Maar hier is de erg lange lijst:

1: Om 20:00 is op RTL de actie flick War uit 2007 te zien, daarin staan Jason Statham en Jet Li tegen over elkaar. Want de laatst genoemde heeft de Statham zijn partner vermoord. Het verhaal is wat tegen het einde aan wat warrig te noemen, maar who gives a shit de film moet het hebben van de actie. En dat is er in overvloed.



2: Voor dat Mel Gibson eerst een blowjob wilde en Joaquin Phoenix nog een beetje bij zijn verstand was, speelde beide acteurs in Signs uit 2002. Hierbij volgen we op een trage manier een Dominee (Gibson) die zijn geloof heeft verloren na de dood van zijn vroun, en zijn familie. Wanneer er in zijn graanveld en bij anderen over de wereld mysterieuze cirkels opduiken en verhalen over aliens de ronde doen is het hek van de dam, want is er een buitenaardse invasie begonnen?? Oja de film begint om 20:00 op Veronica.



3: De film Jarhead (2005) die om 20:00 op RTL 7 begint laat je zien hoe saai een oorlog kan zijn, want ook al doet de trailer de indruk wekken dat dit een actie film is. Hij is redelijk saai te noemen, maar laat een realistisch beeld zijn van hoe een oorlog kan verlopen. Bovendien is deze film gebaseerd op een waar gebeurd verhaal.



4: Resident Evil: Extinction (2007) was een redelijk slecht vervolg op de eerste twee Resident Evil films, waarvan het eerste deel super was. Maar goed dit derde deel laat ons de nasleep van een zombie apocalypse zien, dus dat maakt iets goed aan deze matige film die je om 22:00 op RTL 5 kan zien.



5: De echte horror fans zijn vanavond het beste uit om Nederland 3, en dat is niet alleen omdat je geen reclame tussen de films hebt, maar omdat er een aantal hele vette horror flicks te zien zijn. The Mist uit 2007 is een horror waarbij een groep mensen in een klein dorpje worden overvallen door een mysterieuze mist waarin bloeddorstige wezen iederen als een wandelende happy meal zien. Een groep overlevenden zitten vast in een supermarkt waar het gevaar niet alleen in de mist zit maar ook binnen. Het einde is totaal on Hollywood en een smack in het gezicht van de kijker. Dus zeker een aanrader. Oja deze voortreffelijke film is dus om 22:00 op Nederland 3 te zien.



6: Om 22:05 is op Veronica de tweede M. Night Shyamalan film van vandaag te zien, want The Sixth Sense uit 1999 is toch wel een hele grote klassieker te noemen. De film verteld het verhaal van een jongetje die geesten ziet en daar voor bij een kinderpsycholoog terecht komt. Mocht je de film nog niet kennen, gewoon kijken want het einde is behoorlijk verassend.



7: RTL 7 heeft schijnbaar zin om films van Jake Gyllenhaal aka de bareback cowboy uit te zenden, want om 22:20 is daar het geniale Donnie Darko (2001) te zien. Dit verteld het verhaal van een tiener die de weg kwijt is en een groot dood konijn die Frank heet ziet. Is dit een hallucinatie of echt?? Deze film is zo'n mind fuck dat je de film zeker nog diverse keren moet kijken.



8: 00:00 luid de Stephen King film It (1990) op Nederland 3 Halloween in, want deze film is gewoon horror in zijn puurste vorm. Een groepje kinderen worden lastig gevallen door de demonische clown (Misschien wel de best rol ooit van Tim Curry) Pennywise. Samen zullen ze hun angsten moeten overwinnen en deze demoon verslaan. Gewoon één woord: Geniaal.



9: Tot slot kan je om 00:15 op Veronica kijken naar Halloween H20: 20 Years Later (1998) waarin de legendarische slasher Micheal Myers wederom terug is om een shitload aan mensen te vermoorden. Deze film kan niet tippen aan het origineel, maar is voor een Halloween nacht prima weg te kijken.

Reageer