Politiek en Politie doen damage controle over de aanhouding van Typhoon *update*

RDJ134 31 mei 2016 om 17:25 uur

Gisteren kon je hier op Eigenwereld.nl lezen dat de Zwolse rapper Typhoon was aangehouden door de politie omdat hij viel in het profiel van een drugsdealer. Want als je een jonge donkere man in een te dure auto bent, dan zien de mannen van de wet je dus als een crimineel. Alleen hadden deze agenten er niet op gerekend dat Typhoon zeer populair is en op alle grote festivals en podia staat geboekt, en blies het hele 'incident' zich op in de publieke opinie. Dus heeft de PVDA kamervragen gesteld over de aanhouding en liet Minister Van Der Steur weten (video) dat hij graag wilt praten met de Zwollenees over de gebeurtenis en hoe zijn ervaring nu gebruikt kan worden tijdens de opleiding van de Politie. Typhoon heeft nog niks laten horen, want hij zit weer in de studio om tracks op te nemen.

Typhoon heeft via Instagram een reactie gegeven, en laten weten op het aanbod van minister Van Der Steur in te gaan.


Minister Van der Steur gaat rapper Typhoon vragen om mee te werken aan de opleiding van de politie. "Misschien is hij in de gelegenheid om een videoboodschap of zo op te nemen vanuit zijn eigen ervaring, voor het hele korps, als onderdeel van de opleiding. Zodat politiemensen kunnen ervaren wat hem is overkomen en wat dat met je doet."

De minister van Veiligheid en Justitie heeft nog geen contact met de rapper kunnen leggen, "omdat die inmiddels bezig is met het opnemen van nieuwe muziek". Maar zodra dat gelukt is, zal hij het verzoek aan hem voorleggen.


Reageer