Vanavond op TV / 4 december

RDJ134 4 december 2010 om 16:16 uur

Het is weekeinde en koud buiten dus tijd om even wat hele leuke films te gaan checken. Vanavond zijn er precies vier films die het kijken waard zijn. Onze tip voor vandaag is dan ook het geniale King of New York, die ons een grimmig beeld van de drugshandel laat zien.

1: 20:00 kickt RTL 5 het film avondje af met de science fiction film I, Robot (2004). Daarin speelt de frisse prins een politie agent die een bloed hekel heeft aan robots die nu totaal geïntrigeerd zijn in het normale leven. Wanneer een wetenschapper vermoord word, vermoed hij dan ook dat dit door een robot is gedaan. Bovendien werd er nog even schaamteloos reclame gemaakt voor diverse producten waar onder Converse *filmpje*.



2: In 2001 deed Tim Burton een poging om de legendarische Planet of the Apes te rebooten, maar helaas viel dit niet goed bij het grote publiek en deze lieten de film dan ook massaal links liggen. Maar dat maakt het ondanks het autistische acteer werk van onderbroeken rapper Marky Mark zeker geen slechte film. De speciale effects zijn zeer sterk en ook diverse acteurs als Tim Roth en Helena Bonham Carter zijn goed in hun rol te vinden. Deze film is om 20:00 op RTL 7 te zien.



3: Het lijkt wel de avond van reboots, want Death Race uit 2008 was een hele slechte remake van de gelijknamige film uit 1975. Daarin zagen we David Carradine en een toen nog totaal onbekende Sylvester Stallone mee deden aan een race waarbij voetgangers dood mochten worden gereden. Maar de remake is helaas een heel stuk afgezwakt en Jason Statham zit onschuldig vast en de enige manier om te ontsnappen is mee te doen aan deze death races. De film heeft erg veel weg van een videogame, maar kan niet in de schoenen staan van het origineel. Dit stukje amusement is om 22:05 op RTL 5 te zien.



4: Tot slot van deze avond is er om 00:10 op Net 5 het geniale King of New York (1990) te zien. Daar in zien we hoe een net uit de gevangenis vrijgelaten Christopher Walken weer zijn drugs imperium opbouwt. Daarbij heeft hij de hulp van een nog erg jonge Laurence Fishburne die een meedogenloze dealer is. Alleen is de corrupte politie er niet blij mee en proberen hem en zijn crew te stoppen. Deze film kan je zeker betitelen als de Scarface van de jaren 90 en was een grote inspiratie bron voor de rapper Notorious BIG, die vaak verwijzingen naar de film maakte en zich zelf soms naar het karakter Frank White noemde.

Reageer