Review: World Invasion: Battle Los Angeles

RDJ134 22 januari 2013 om 23:18 uur

Twee jaar geleden verscheen de sciencefiction actiefilm World Invasion: Battle Los Angeles, die door de pers behoorlijk slecht werd ontvangen. Maar door veel geeks, nerdettes en het grote publiek juist weer zeer werd gewaardeerd. Nu is deze samen met negentien andere 'end of the world'-films opnieuw door Sony Home Entertainment uitgebracht en aan de hand daarvan is de onderstaande review geschreven.



In World Invasion: Battle Los Angeles zien we hoe er in rap tempo een groep meteoren op de aarde afkomen en dat deze vervolgens inslaan bij diverse wereldsteden en voor de kust van Los Angeles. Alleen zijn dit geen meteoren, maar buitenaardse wezens die onze planeet willen overnemen voor hun eigen agenda. Het enige wat tussen de burgers van Los Angeles en de aliens staat is het US Marine Corps en zoals je weet zijn dat bad motherfuckers die HOOAH roepen en alles kapot schieten wat ze op hun weg tegenkomen. Het verhaal is eerlijk gezegd flinterdun en zit vol met stereotype soldaten die te maken hebben met de standaard cliches. Zo is er een soldaat die gebukt gaat onder posttraumatische stress, een soldaat wiens broer is gesneuveld en een ander heeft een zwangere vriendin en vecht dus niet alleen voor de toekomst van de mensheid maar ook voor die van zijn ongeboren kind.

Maar waar het in deze popcorn blockbuster om draait is natuurlijk de keiharde actie en special effects en daar is gelukkig geen gebrek aan. Want deze film is eigenlijk een soort van Black Hawk Down (2001) maar dan met buitenaardse wezens in plaats van Somalische milities. De soldaten moeten een groep burgers veiligstellen en beschermen, wat natuurlijk niet volgens plan gaat. Vervolgens zien we hoe deze close combat in een stedelijke omgeving bewegen en vechten. Dat wordt echt lekker rauw en schuddend in beeld gebracht, waardoor je soms het idee hebt dat je zelf tussen de soldaten aan het meerennen bent, wat erg nice is.

Jonathan Liebesman (Wrath of the Titans, The Texas Chainsaw Massacre: The New Beginning) heeft met World Invasion: Battle Los Angeles een film neergezet die je prachtig vindt of waar je simpelweg een bloedhekel aan hebt. De cast bestaat uit een hoop bekende namen en gezichten, zoals Michelle Rodriguez (Avatar, Resident Evil, Fast and Furious), Aaron Eckhart (The Dark Knight) en Ne-Yo, die de film niet helemaal kunnen dragen, want het verhaal en de soms onbedoeld grappige dialogen zijn het grote struikelblok hier. Maar het zijn juist de actiemomenten die een hele hoop goedmaken.

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray is heel goed en is in full 1080p HD verdomd scherp en vol met details. Ook de kleuren komen allemaal prima naar voren. Of het nu felle kleuren zijn tijdens de invasie of de grauwe gele en grijze stofwolken in de straten van Los Angeles; het ziet er gewoon prima uit. Ook op het geluid valt helemaal niks aan te merken, want de DTS-HD Master Audio 5.1 beukt als een malle door je surround (head)set waarbij overvliegende ruimteschepen en kogels overal om je heen te horen zijn. Naast de film zijn er ook nog de onderstaande extra's op het schijfje aanwezig:

  • Behind the Battle
  • Aliens in L.A.
  • Preparing the Battle
  • Creating L.A. in L.A.
  • Boot Camp
  • Directing the Battle
  • The Freeway Battle
  • Command Control

    De bonuscontent is niet heel erg spannend, maar kan je er jezelf ongeveer een uur mee vermaken. Daarnaast is het best wel leuk om door het kijkje achter de schermen te kunnen zien hoe deze toch wel grote productie tot stand is gekomen.





  • Reageer