Review: Ant-Man and the Wasp (Blu-ray)

Geschreven door RDJ134 op 21 december 2018 om 19:05 uur

Het is alweer iets meer dan drie jaar geleden dat je hier op Eigenwereld mijn recensie van Ant-Man kon lezen. Dit was een beetje teleurstellende film die behoorlijk opviel in het Marvel Cinematic Universum aka het MCU, want het was een komedie waarbij non-stop grappen werden afgevuurd op de kijker. Daarna dook deze miniheld een jaar later op in het briljante Captain America: Civil War waarin hij letterlijk een grote rol speelde. Daarna werd het stil rondom Ant-Man en vroegen veel mensen zich af waarom hij niet in Avengers: Infitinty War (recensie) te zien was. Maar daar vertel ik je zo meer over. Eerder dit jaar verscheen Ant-Man and the Wasp in de bioscopen en is sinds kort te vinden bij de bekende streamingdiensten en voor de puristen als mijzelf op fysieke media als dvd en Blu-ray. Disney was zo vriendelijk om mij een recensie-exemplaar van de laatstgenoemde mediadrager toe te sturen voor de onderstaande review.Ant-Man and the Wasp begint twee jaar na de gebeurtenissen uit Captain America: Civil War (recensie) en zien we hoe Scott Lang (Paul Rudd) huisarrest heeft gehad omdat hij het akkoord van Sokovia heeft geschonden door met Captain America en zijn groep mee te vechten tegen de Avengers op een vliegveld in Duitsland. Scott heeft hier een hoge prijs voor moeten betalen, net als Hank Pym (Michael Douglas) en zijn dochter Hope (Evangeline Lilly) die nu op de vlucht zijn voor de overheid. Maar Scott zijn huisarrest zit er bijna op en heeft hij beloofd dat zijn superhelddagen nu ver achter zich liggen en focust hij op zijn dochtertje met wie hij een hele goede band heeft. Alleen valt de FBI onder leiding van Jimmy Woo (Randall Park) nog wel eens zonder aankondiging binnen als Scott 1cm buiten het bereik is met zijn enkelband.

Dan, als zijn huisarrest zijn einde lijkt te hebben en hij na een dag luieren (lees: filmkijken, drummen en niks doen) ontspant met een warm bad, gebeurt er iets vreemds. In een droom keert hij terug naar de Quantum Realm om vervolgens in een kinderkamer te wandelen waar een klein meisje verstoppertje speelt en wanneer hij in de spiegel kijkt, niet zichzelf maar Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) ziet. Janet die in 1987 verdween nadat ze samen met haar man Hank een raket stopte en zich als The Wasp verkleinde naar Quantum Realm, waar ze vast kwam te zitten. Scott schrikt hier zo van dat hij tegen alle regels in Hank belt om zijn verhaal achter te laten op een voicemail. Niet veel later raakt hij buitenwesten en wordt wakker in een auto met Hope die hem meeneemt naar een schuilplaats waar ze samen met haar vader werkt aan een tunnel naar het Quantum Realm om Janet te redden. Nu zie ik je overigens denken: maar Scott had toch een enkelband? Klopt, maar die zit nu om een hele grote Mier zijn pootje zodat de FBI nog altijd denkt dat Scott thuis zit.

De reden waarom Scott ontvoerd is, komt omdat Hope en Hank de tunnel openden en sloten om vervolgens gelijk een telefoontje te krijgen met het verhaal over Janet. Hank vermoedt dat beiden een verband hebben door hun verblijf in de Quantum Realm. Doordat ze nog een onderdeel missen gaat het trio op pad en moet Hope zaken doen met Sonny Burch (Walton Goggins), een dealer in hele uniek tech en die probeert Hope onder druk te zetten voor meer Pym-technologie. Dit eindigt in een vuurgevecht en duikt er een vrouwelijke villain met de naam Ghost (Hannah Johnson-Kamen) op die het missende onderdeel ook wilt hebben. Want volgt is een kat- en muisspel tussen diverse partijen, een race tegen de klok voor Ghost en voor Janet die een kleine tijdsframe heeft in de Quantum Realm en gebeuren er een hoop shenanigans die de film alle kanten op trekt. Maar dat is wat je zelf mag gaan bekijken.Ant-Man and the Wasp is een redelijk leuke opvolger van de eerste film (die je overigens niet gezien hoeft te hebben) en heeft precies dezelfde vibe. Het leunt op komedie en worden er wederom een hoop grappen op je afgevuurd die voor mijn persoonlijke smaak niet altijd even grappig zijn, maar ik heb wel een paar keer kunnen lachen. Het verhaal zelf stuitert wat kanten op, zo is er de reddingsmissie van Janet, Sonny Burch die Pym-technologie wilt en Ghost die wel badass is maar niet echt een geduchte tegenstander die memorabel zal zijn. Er is ook nog een semiverhaaltje over het beveiligingsbedrijf van Scott en zijn ex-gevangenen onder leiding van Luis (Michael Peña) die ook geregeld zorgt voor chaotisch slapstick momenten. Oja, en ik vergeet de FBI die een soort van abonnement hebben op het binnenvallen van Scott zijn huis en na twee keer al niet leuk meer was.

Zoals je ziet veel draadjes en karakters die alle kanten op gaan en niet altijd even goed uit de verf komen. Maar als je kijkt naar de core is het een leuke vermakelijke film die je vermaakt voor twee uur en een shitload aan hele vette scènes geeft. Zo is het gevecht in een restaurant onwijs goed gedaan, waarbij The Wasp van klein naar groot gaat en zo tegenstanders vloert waar ze bij staan. Dan is er nog een hele coole achtervolging met dezelfde formule van groot en klein en dat is echt zo knap gedaan. Maar ook de Quantum Realm steelt de show, omdat het zo kleurig en trippy is. Leuk detail: in de beginfase van dit micro-universum zien we twee Tardigrades aka Waterbears, en dat zijn fascinerende beestjes die simpelweg onverwoestbaar zijn.

Het beeld van deze Blu-ray is zoals je verwacht van zeer hoge kwaliteit en vol met details. De details van Ant-Man zijn pak, de lijnen op de vleugels van The Wasp of Ghost haar kleding waar je de naden op kan zien lopen. Maar de show is gestolen door de Quantum Realm die extreem kleurig is en je HDTV zal opfleuren met zoveel kleur dan het hypnotiserende is. Oftewel het beeld is perfect. Dat gaat ook op voor het geluid, dat komt in 7.1 DTS-HD Master Audio en deze knalt diverse keren letterlijk. De muziek komt bombastisch, de omgevingsgeluiden (gevecht in de keuken is trouwens een prachtig voorbeeld van geluid dat rondom je heen is) van de stad en wederom de Quantum Realm is vol details die via een juiste surround (head)set echt een hele ultieme ervaring biedt.

Naast de film staan ook de volgende extra's op het schijfje:
 • Making of Featurettes
 • Gag Reel and Outtakes
 • Deleted Scenes
 • Audio Commentary

  Deze extra's zijn opgedeeld in diverse segmenten en geven een leuk kijkje achter de schermen van deze productie. Hierbij wordt stilgestaan bij de special effects die toch wel erg indrukwekkend zijn. De bloopers zijn zoals je verwacht erg leuk en de deleted scenes... tja, ik kan begrijpen dat deze de eind cut niet gehaald hebben. Maar al met al is het leuk om te checken.


 • Conclusie

  Ant-Man and the Wasp is geen epische film als Black Panther of Thor: Ragnarok, maar gewoon een redelijk grappige en vooral erg vermakelijke superheldenkomedie die dezelfde toon heeft van het eerste deel en dat is non-stop grappen op je afvuren met afwisselende actiescènes. Alleen is het deze keer het verhaal dat net een stuiterbal is en een villain heeft die het niet haalt bij Yellow Jacket uit de vorige film en dat is waar deze film zijn kracht verliest: het mist een goede bad guy die Ant-Man (en in dit geval ook The Wasp) goed tegengewicht geeft. Dit maakt het geen slechte film verder, want ik moet bekennen dat ik mezelf twee uur lang vermaakt heb met deze flick die een paar hele goede momenten heeft. Daarnaast zit het zoals je hier en hier kan zien goed met de details en is een fanservice voor de echte comic- en filmnerds als mijzelf. Trouwens, de film heeft meerdere end credit scenes die je moet kijken, want één ervan sluit naadloos aan op de gebeurtenissen uit Avengers: Infinity War en is heel erg bijzonder te noemen.

  De presentatie van deze Blu-ray is zoals je verwacht van elke Disney- en Marvel-release van de beste kwaliteit die deze mediadrager kan brengen en daar is dan ook helemaal niks op aan te merken. Alles overwogen geef ik deze release een 70 en dat komt mede doordat de film teveel verschillende kanten op gaat en gebrek aan een echte villain. Dit is gewoon een lekkere actiekomedie in het MCU. Als je genoten hebt van de eerste film of gewoon leuke superheldenactie met een dosis humor wilt is dit een onmiddellijke aankoop, anders even wachten tot die rond de 15 euro is.
  Onze score 70

  Reageer

  Artikelinformatie

  Recente nieuwsberichten van Ant-Man and the Wasp Naar het profiel

  Laatste nieuws

  Naar het archief