Artikel: TeaTV

RDJ134 08 mei 2019 om 00:42 uur

In 2014 begon een hele nieuwe ontwikkeling op het gebied van piraterij die insloeg als een bom en de doos van Pandora wijd open heeft gezet. Het stukje software dat de titel Popcorn Time had zorgde ervoor dat alle tv-series en films met een muisklik te zien waren. Hoe het precies werkte en wat het was kon je toentertijd lezen in dit artikel dat ik erover scheef. Een maand later verscheen er op Eigenwereld een vervolgartikel van Joshua die ging over de app Moviebox/Shadowbox die toen zeer populair was op de Mac en Android. Het laatstgenoemde OS is tegenwoordig zeer geliefd bij piraten en kon je begin dit jaar in januari mijn recensie van Cyberflix TV lezen, die tegenwoordig immens populair en vooral erg gebruikersvriendelijk is. Maar deze heeft nu concurrentie van een snelopkomende app die de titel TeaTV heeft en wat dit nu weer is, ga ik je nu haarfijn uitleggen.Zoals het gaat in de schimmige wereld van piraterij, zijn er meerdere versies van TeaTV in omloop, want net als met Popcorn Time zijn er diverse forks die de ronde doen. Sommige zijn verbeterde versies van het originele programma en andere komen met een shitload aan malware en reclames. Nu zie ik je denken: ja, maar ik wil gratis shit kijken en welke versie moet ik dan hebben. De versie die ik heb gebruikt voor dit artikel had ik via een heel erg groot en betrouwbaar YouTube-kanaal die een eigen filelocker heeft en een gehackte reclameloze versie aanbood en ik dus 100% zeker wist dat er geen troep mee kwam. De makers van TeaTV hebben een Facebook-pagina maar ook een offical Twitter-kanaal (hint hint wink wink) en via daar kan je ook naar hun website waar je streams direct en live kan kijken, maar waar je dit kan vinden ga ik je niet vertellen omdat het simpelweg illegaal is en daar brand ik verder mijn vingers niet aan.

Voor mijn test met deze app gebruikte ik een WeChip V6 en een NVIDIA Shield tv die beiden draaide op verschillende versies van Android, maar alles waar Android op draait en hoger is dan versie 4.1 is dus geschikt voor TeaTV. De installatie via de filelocker verliep klakkeloos en kon het avontuur beginnen. Na het opstarten van het programma kreeg ik een zeer slick ogende GUI te zien die niet onderdeed aan die van Netflix of in dit geval de concurrent Cyberflix TV. Wat gelijk al opvalt is de grote keuze aan films die weer netjes zijn opgedeeld in Popular, Top Rated, Upcoming en Now Playing. Wat neerkomt op wat er het meest bekeken is op dit moment, wat hoge ratings van de gebruikers heeft gekregen, previewtitels (die je alvast kan favorieten voor wanneer deze uitkomt, maar daar zo meer over) en wat er nu in de bioscopen is te zien en daar kan je uiteraard de nodige cams vinden met Chinese subs en zie je zo nu en dan het publiek opstaan in het beeld. Juh, er zijn dus serieus mensen die naar zulke TeleSynch camversies kijken die vaak ook megacrap beeld hebben. Maar dat is niet wat je kan zeggen van het meeste aanbod dat er is, en dat is echt heel erg veel. Want de wat oudere en recente films die op Blu-ray en de streamingdiensten beschikbaar zijn, zijn dit ook met de stream en dat in kwaliteit die van crap is, tot 1080P en zelfs 4K.Net als Cyberflix TV is TeaTV ook een scraper die links van diverse websites en lockers verwerkt in zijn resultaten, maar ook ondersteuning heeft voor Traktv en Real Debrid wat beiden premium diensten zijn. Maar betalen voor illegale dingen is voor de echte piraten natuurlijk een nogo en sla ik dat gedeelte voor je over. TeaTV werkt simpel: je selecteert films of tv-series en kiest je content naar keuze, neem bijvoorbeeld het zeer populaire Game of Thrones. Deze staat als je series kiest bovenaan, deze selecteer je en kom je op een pagina uit met een kleine beschrijving en zie je het aantal seizoen dat er verschenen is. Dan selecteer je het seizoen en zie je hoeveel afleveringen er zijn en komen deze met een kleine beschrijving. Dan is het de aflevering naar keuze selecteren en begint het scrapen van de links, wat even duurt en komt 1080p bovenaan te staan gevolgd door 720p versie en hoe lager, hoe slechter het beeld. Dan kies je vervolgens een link en krijg je nog één keuzeschermpje waar kan kiezen welke player je wilt gebruiken, ondertiteling erbij wilt en is het zelfs mogelijk om de film gewoon te downloaden. Waarbij ik je moet wijzen dat dit al sinds 2014 in Nederland illegaal is. Hoe dit alles in zijn werk gaat is goed te zien in de screenshots die ik in dit artikel heb verwerkt.

Tot nu toe allemaal leuk en aardig, maar wat zo nu en dan gebeurd is dat links die bovenaan staan niet werken of gaan bufferen (even stoppen om data in te laden) en stotteren, wat heel erg irritant is. Dit heb ik tijdens het testen vaker ervaren en duurde het soms drie tot vier links voor het wel perfect werkte en toen kwam probleem nummer twee om de hoek kijken, namelijk als je ondertiteling kiest je deze met de hand moet selecteren en het vaak gokken is, welke subs bij jouw versie past en dat kan een hit en mis zijn die soms na enkele pogingen correct lopen met je film of serie en dat is heel erg irritant omdat je ook steeds de film opnieuw moet starten. Wat mij ook opviel is dat soms de 1080p-versies totaal geen echte 1080p zijn. Qua resolutie wel, maar niet qua bitrate omdat de uploaders naar de diverse filelockers vaak compressie gebruiken om zo het bestand kleiner te maken en het beeld last kan hebben van encodingsblokken en dat is voor mij iets waar ik niet tegen kan. Maar het feest kan niet op, want bijvoorbeeld met Family Guy en American Dad kwam het voor dat als je een aflevering koos je de vorige ervan te zien kreeg... een probleem die overigens ook voorkwam bij Cyberflix TV die waarschijnlijk uit dezelfde vijver zit te vissen.

Zoals ik al eerder zei is het mogelijk om een favorieten aka playlist te maken met je favoriete films en series, en kan je selecteren op genres als sciencefiction of horror et cetera. Opvallend is ook dat er een optie voor IPtv is, iets wat tegenwoordig ook zeer populair is en door piraten er gratis en via premium accounts honderden zo niet duizenden tv-kanalen en Pay per View gekeken kan worden. Op de website van TeaTV staat niet alleen een uitleg maar ook een link naar een andere site waar je deze zogenaamde M3u-file gratis kan vinden en toen ik daar een scan op deed via Virustotaal kreeg ik een melding dat er een miner en malware op de website aanwezig waren. Iets waar je uiteraard niet mee geconfronteerd wilt worden. Maar wie IPtv wilt kan via Marktplaats, Facebook (of een Ali Illegalie belwinkel op de hoek en op de Zwarte Markt in Beverwijk) en uiteraard good ol' Google al snel diverse aanbieders vinden die voor een paar euro per maand toegang geven tot een shitload (soms 6000 kanalen en meer) aan illegale streams. Maar ook dit is strafbaar en valt dit zelfs onder heling van gestolen data, maar dat is een verhaal voor een artikel in de toekomst.TeaTV is wel degelijk een concurrent van Cyberflix Tv en doet wat het belooft en dat is brengen van een hele hoop content met een goede tot zeer goede kwaliteit. De GUI ziet er heel erg slick uit maar is het zeker in het begin vrij verwarrend met hoe je moet favorieten en wat de icoontjes op de balk precies doen, voor mij was het allemaal vrij simpel, maar ik kan voor voorstellen dat dit voor een huis, tuin en keuken gebruiker een overkill en onoverzichtelijk is. Het enige wat er voor die doelgroep toe doet is misschien de optie van tv-series (tv-icoontje), film (filmicoontje) en hun ingestelde favorieten dat komt met een bookmark icoontje. Persoonlijk vond ik het overzicht van series van TeaTV beter dan Cyberflix Tv, omdat deze veel overzichtelijker zijn en net even iets makkelijker op te starten. Ook kon ik via de zoekoptie bijvoorbeeld Soldaat van Oranje vinden die ik bij CyberFlix Tv weer niet kon vinden en echt alles wat ik er in opzocht kwam er netjes uit met bijbehorende links.

Als eindconclusie kan ik je vertellen dat dit als piratensoftware een droom is, het heeft een kleine learning curve en de nodige configuratie nodig, maar dan heb je er geen omkijken meer naar en werkt het als een trein met soms kleine irritatie als bufferen of links die niet helemaal werken, maar tijdens het testen ben ik er altijd wel in geslaagd om een goedwerkende link en ondertiteling te vinden. De downloadoptie heb ik overgeslagen, voor de simpele reden omdat het illegaal is. Nu download ik wel eens iets via nieuwsgroepen en ben ik zeker geen heilige die hier een wijzend moraalridder vingertje opheft, maar de realiteit is dat TeaTV werkt als een scraper en zo bestanden uit lockers voorschotelt en deze worden gehost op de meest uiteenlopende websites tot Google Drives aan toe en dat brengt een risico mee dat je IP gelogd wordt en je in theorie problemen kan krijgen. Dit is makkelijk te omzeilen met een VPN, maar dat is dan weer de zoveelste handeling die je moet uitvoeren voor je een film of tv-serie kan kijken. De TeaTV Fork die ik gebruikte heeft zijn eigen website waar je de streams ook rechtstreeks kan bekijken, hun app met reclame (ik gebruikte voor dit artikel een gekraakte versie) kan downloaden en zijn er ook andere forks die er voor Windows, Kodi en Mac zijn en allemaal een risico van miners en malware brengen omdat je niet weet welke nou precies de juiste versie is die je nodig hebt en ik je hier zeker niet ga vertellen waar je dit alles kan vinden.

De enige reden dat ik dit artikel heb geschreven is niet alleen voor de hits (DUH!), maar ook om te laten zien wat er op dit moment allemaal mogelijk is en wat diverse apps onderling gemeen hebben en kunnen. Ik wil er overigens ook op wijzen dat Eigenwereld piraterij afkeurt en wij totaal niet verantwoordelijk zijn voor enige schade aan je pc, Android of andere systemen die je kan oplopen als je opzoek gaat en lukraak apps en programma's gaat installeren.

Reageer