Artikel: Heroes Dutch Comic Con Zomer Editie 2024

John "Ins0mnia" Jonk 06 juli 2024 om 22:49 uur

We zijn er al eens eerder geweest, maar dit jaar is het bijzonder. Heroes Dutch Comic Con (HDCC) is namelijk tien jaar geworden en dat vieren ze met uitbreidingen. Ook dit jaar waren wij weer van de partij. Enerzijds om verslag te doen van dit evenement en anderzijds om te genieten van alles wat Comic Con te bieden heeft.

Wat hard nodig is, want Comic Con is gegroeid tot maar liefst 60.000 bezoekers over het weekend. Dus zo niche is het allemaal niet meer. Je merkte dat ook goed op de beurs, het was loeidruk. Vooral de dealerhal had de nodige koopjesjagers in de rondte zwermen over de vloer. Maar wat ook opviel, was veel cosplay. Heel veel cosplay. Opvallend veel Ginseng Impact characters liepen er overigens rond. Maar gelukkig ook nog klassiekers zoals Master Chief, Doctor Who, Ghostbusters, Star Wars en Star Trek.Speciale gasten waren weer volop aanwezig. Iets minder grote line-up dan bij de concurrent van Comic Con Holland, maar dat mocht de pret niet drukken. Denk hierbij aan de aanwezigheid van Michael Ironside, Cobie Smulders, Finn Jones en Misha Collins. Maar helaas schitterde de grote ster David Tennant als afwezig. Hij had zich helaas twee weken voor de start afgemeld in verband met filmverplichtingen. Wat een beetje zurig is voor de Doctor Who-fans.

Groeistuipen kent HDCC ook. Er zijn gigagrote stands van de politie, marechaussee en defensie. Zo groot zelfs, dat Nintendo zich buiten de gaming area bevond. Letterlijk buiten. Beetje bijzonder. Ook opvallend is wat een jaar geleden nog een leuke novality was. De 360-camera, die een filmpje maakte van je in 360 door een ding om je heen te zwaaien, zag je nu veel te veel terug bij meerdere stands. Ho maar jongens, niet iedereen hoeft die 360 zwiepers te hebben.

Buiten had Heroes flink uitgepakt. Zal vast met de tiende verjaardag te maken hebben gehad. Er was een heuse minikermis met botsauto's, Blue Power en een loopattractie. Plus de vele versnaperingen zoals bier en andere ongezonde meuk. Wat overigens flink geprijsd was... ‘T is ook aan te raden om zelf een flesje water mee te nemen en dat te hervullen. Want € 3,75 voor een flesje cola (ex statiegeld) en 10 euro hamburgers doe ik het niet voor.Enfin, hitte was er wel. Het was echter een stuk aangenamer dan een jaartje geleden. Ik merkte wel dat de organisatie iets beter voorbereid was op het weer in de zomer. Heroes Dutch Comic Con is dus groter geworden, er is meer te doen en daardoor ook een stuk drukker. Heb er zelf geen moeite mee als ze buiten nog meer dingen neer smijten. Op naar de volgende editie.

Reageer