[X360/PC] Splinter Cell: Conviction

Bespreek hier alles omtrent de games in het algemeen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Deninho
Berichten: 136
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 19:49
Locatie: Amsterdam

[X360/PC] Splinter Cell: Conviction

Bericht door Deninho »

Afbeelding
Genre: Stealth-action
Release date:TBA 2010
Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Uitgever: Ubisoft
Platformen:xbox360 en pc


Info SP

Dat Ubisoft begin 2010 een keiharde, getergde Sam Fisher introduceert, is inmiddels wel bekend, maar dat geheim agent zo bruut te werk gaat als in Splinter Cell: Conviction, verraste zelfs mij.

Jack Bauer

We zien Sam als een getergde, getrainde killer, een wild briesend beest maar altijd gefocust. niet zo vreemd, de missies die hij doet zijn deze keer zeer persoonlijk. Sam's dochter, Sarah, blijkt niet verongelukt (zoals gedacht werd in Double Agent) maar is vermoord. het hoe en waarom, dat is waar Sam absoluut zal achterkomen, al moet hij de Berlijnse Muur herbouwen met lijken. Eeen vroege E3 code toonde ons Sam in Malta, de nieuwe code toon Sam in Washington D.C. daar infiltreerd hij een afgelegen fabrieksterrein waar zich de nodige slechteriken ophouden. wie dacht dat de ondervragingstechniek een gimmick was(de scene in het toilet uit de E3 demo) heeft het mis, want ook in Washington ondervraagt Sam zijn slachtoffer op genadeloze wijze, waarbij je opnieuw allerlei voorwerpen in je directe omgeving kunt gebruiken. De boeg in kwestie kun je bijv. tegen een verroeste ijskast beuken, zijn hoofd door het raam van een pick-up truck rammen, met je leren laars een trap in z'n nek geven, zijn tanden tegen de bumper van diezelde bolide poesen en, oh hoogtepunt, een mes door de hand van de baddie stoten en 'm zo aan een boomstronk spiesen. Jack Bauer is er niets bij. Alleen al om verschillende mogelijkheden uit te proberen, zullen gamers dit onderdeel meerdere keren overspelen.

Aanvinken & omleggen

De ondervragingstechnieken zijn niet alleen keihard en bruut, ze leveren Sam ook de nodige info op om verder te komen in de missies. Info die filmisch op muren en gebouwen geprojecteerd wordt, als ware het credits aan het begin van een rolprent. Is het brute ondervragen verplicht, de manier waarop je vervolgens je missies uitspeelt, is geheel aan jou. Stealth speelt nog steeds een belangrijke rol want door stealth kills te maken, verdien je tokens waarna je Mark & Execute kunt toepassen. In het complex in kwestie wemelt het van de bad guys en dus zul je regelmatig mensen van achteren vastgrijpen, hem of haar vervolgens als mesnelijk schild gebruiken, en daarna drie reeds aangevinkte guards supersnel omleggen. Je schild heb je niet meer nodig en na een subtiele nekkrak duik je over een omheining de schaduw weer in. Heerlijk.

Speelstijl

Ook al is Sam meer op de Jack bauer/Jason bourne toer, hij beschikt nog steeds over gadgets. Zo heeft hij sonar goggles waarmee hij tijdelijk door muren heen kan gluren om zo de silhouetten van eventuele vijanden te spotten. Ook de sticky camera's en de EMP pulse granaten zijn weer van de partij. De makers beloven Sam's arsenaal gaandeweg meer hightech en dodelijker wordt. en zit je even zonder ammo, geen probleem; voor het eerst kun je nu wapens van dode/bewusteloze tegenstadners oppakken en gebruiken. Het ene wapen maakt meer lawaai dan het andere dus het gebruik hiervan hangt af van jouw speelstijl. Het moge duidelijk zijn dat ikzelf voor de meest stealthy aanpak ga, al zal ik net zo intens genieten van het keiharde en uitermate stijlvolle geweld dat voorbijkomt in deze herboren Splinter Cell.


Info co-op

Het lange uitstellen en herontwikkelen van Splinter Cell: Conviction heeft een gigantisch groot voordeel met zich meegebracht: de game huisvest naast een veelbelovende sinlgeplayer campaign, een gloednieuwe cooperatieve mode die nu al word uitgeroepen tot beste co-op van 2010. lees snel verder en oordeel zelf...

De Splinter Cell serie heeft altijd al zijn nek uitgestoken op het gebied van co-op. In Chaos Theory schoof Ubisoft al een meesterlijke, op zichzelf staande co-op Story naar voren, naast de uitstekende singleplayer en Spies versus Mercenaries mode. Voor Splinter cell: Conviction richt Ubisoft zich volledig op de cooperatieve gameplay voor 2 spelers, en heb ik inmiddels al mogen zien dat de Frans-Canadese ontwikkelaar een boel lekker voor ons in petto heeft.

Amerikaan & Rus

Om te beginnen is daar een aparte, op zichzelf staande, verhaalgedreven co-op Story mode die tussen de 5 en 6 uur duurt. Deze mode zal ook tussenfilmpjes en dialogen gaan bevatten, en voelt dus echt als een apart verhaal. Volgens de makers is dit een prequel op de gebeurtenissen in SC: Conviction(SP).
Het idee is dat er 4 Russiche EMP wapens gestolen zijn en dat Rusland en Amerika de handen ineen slaan om ze te vinden. Samen met Third Echelon en de Russische variant VORON sturen beide landen hun beste special agent naar Rusland om achter de wapens aan te gaan. De 2 vertrouwen elkaar aanvankelijk niet, later groeit het onderlinge begrip en uiteindelijk worden ze zelfs vrienden. Een speler kruipt in de huid van Amerikaanse agent Archer, de 2e speelt als Kestrel, de Rus. Beiden hebben overeenkomstige moves, maar wel een iets ander uniform en uitrusting. Het toffe is dat je alle moves die Sam in singleplayer tot zijn beschikking heeft, ook in de co-op Story mode kan doen. Dat betekend dat je dus dezelfde brute ondervragingstechnieken en neiuwe vaardigheden kan toepassen. Vooral Last Known Position krijgt een extra demensie. De een lokt bewust een aantal guards uit de tent, terwijl de andere speler, verdekt opgesteld, de tegenstanders door het hoofd schiet.

6 vijanden tegelijk

Maar er is meer. Zo zijn er de mark & execute moves waarbij je tokens verdient door stealth kills te maken. Met deze tokens kun je zogezegd vijanden 'taggen' en dan overhoop knallen. In co-op mode kun je dus als duo 6 vijanden ineens omleggen en ja, dat ziet er net zo bruut uit als ik het nu opschrijf! Erg te spreken ben ik voorts over de savior gameplay. Is je buddie geraakt, dan kan deze op de grond vallen maar nog steeds schieten in een soort van alles of niets poging. Jij kunt dan naar hem toesnellen en hem weer oplappen. Nog bruter en toffer is 'chokehold': de vijand grijpt een van de spelers, maar die kan zich een beetje loswrikken zodat de andere speler net genoeg ruimte krijgt om de tegenstander een headshot te bezorgen. Beverediging deluxe!


Screenshots
Spoiler: show
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Trailers



Site(s)

Officiele site

Boxart
Spoiler: show
Afbeelding
Afbeelding
RJ133
Berichten: 454
Lid geworden op: di 16 feb 2010, 02:15
Locatie: kirchroa
Contacteer:

Re: [PS3/X360/PC] Splinter Cell: Conviction

Bericht door RJ133 »

vette game

hier zijn nog wat plaatjes :

avatars
Spoiler: show
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
sigs
Spoiler: show
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
Afbeelding
-----------------------> Xfire,YouTube, Twitter,Hyves <-----------------------
Gebruikersavatar
SpenQ
Berichten: 31
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 21:20
Locatie: Nieuwpoort
Contacteer:

Re: [PS3/X360/PC] Splinter Cell: Conviction

Bericht door SpenQ »

Dit is wel echt een game waar ik naar uit zit te kijken! Ziet er goed uit en wordt gewoon vet!
Born to lose, live to win.
D-nic
Berichten: 866
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 20:06
Locatie: Tilburg

Re: [PS3/X360/PC] Splinter Cell: Conviction

Bericht door D-nic »

Ik dacht dat de game X360 en PC only was? Is dit een fout van mij of van jou?
Afbeelding Afbeelding
Gebruikersavatar
Radical
Beheerder
Berichten: 1226
Lid geworden op: di 19 jan 2010, 19:01

Re: [PS3/X360/PC] Splinter Cell: Conviction

Bericht door Radical »

Klopt ja, zou eerst wel naar PS3 komen enzo, maar geen idee waarom dat nou eigenlijk afgeblazen is.
Gebruikersavatar
Metalsnake36
Berichten: 1364
Lid geworden op: wo 10 feb 2010, 21:19

Re: [X360/PC] Splinter Cell: Conviction

Bericht door Metalsnake36 »

^^ Microsoft and their money :evil: .
Afbeelding
RJ133
Berichten: 454
Lid geworden op: di 16 feb 2010, 02:15
Locatie: kirchroa
Contacteer:

Re: [X360/PC] Splinter Cell: Conviction

Bericht door RJ133 »

Metalsnake36 schreef:^^ Microsoft and their money :evil: .
je hebt toch een pc een goeie pc :O
Afbeelding
-----------------------> Xfire,YouTube, Twitter,Hyves <-----------------------
Plaats reactie