Nieuws: Vanavond op TV / 11 juni

Geschreven door RDJ134 op 11 juni 2010 om 18:08 uur

Deze vrijdagavond zijn er een aantal hele leuke films op de Nederlandse TV te zien, en daarbij zit één van mijn favoriete films. Daarom is Clerks van Kevin Smith ook onze filmtip voor vandaag.

1: Om 20:30 uur is op Comedy Central de Kevin Smith film Clerks uit 1994 te zien, dit vertelt het verhaal van twee winkelbedienden die hun klanten irriteren en ondertussen praten over muziek, films en het leven. Zoals in elke Kevin Smith film duiken ook de helden Jay en Silent Bob op, en dit levert natuurlijk weer leuke momenten op. In 2006 verscheen er Clerks II die bijna net zo briljant als het origineel was. Leuk detail is dat Randal in het originele einde doodgeschoten zou worden, gelukkig heeft Smith gekozen voor een ander einde.2: In 1992 verscheen de sci-fi cultfilm Fortress met in de hoofdrol Christopher Lambert, die probeerde te ontsnappen uit een hightech gevangenis. Maar wie vanavond om 20:30 uur op RTL7 afstemt kan daar het tweede deel met de titel Fortress 2 zien, waarin Lambert wederom in een gevangenis terecht komt waar ontsnappen onmogelijk is, of toch niet?3: Wie wel in een sci-fi mood is en geen zin heeft in hightech gevangenissen kan beter naar RTL4 kijken. Daar start om 20:30 uur de TV film Impact (2008) waarbij een meteoor op de maan inslaat en brokstukken richting de aarde komen.


IMPACT: Movie Trailer - Watch more top selected videos about: Impact, Action-Adventure, Natasha_Henstridge, James_Cromwell, Steven_Culp, David_James_Elliott, Mike_Rohl, Movie_Trailers, Sony_Pictures_Home_Entertainment


4: Om nog even in de ruimte te blijven kan je om 23:50 de Ron Howard film Apollo 13 (1995) zien, met in de hoofdrollen Tom Hanks, Kevin Bacon, Ed Harris en vele anderen. Dit verhaal is waargebeurd en laat zien hoe de de bemanning van de Apollo 13 hun maanlanding moesten afblazen na een explosie aan boord. Daarna had de NASA de onmogelijke taak om te zorgen dat de crew die ondertussen een zuurstofprobleem had, veilig op de aarde terug keren. Knap staaltje MacGyveren en nerdness heeft deze astronauten weer veilig op de aarde teruggekregen.

Reageer

Artikelinformatie

Recente nieuwsberichten van TV Naar het profiel

Laatste nieuws

Naar het archief