Bronson en Cash vandaag op DVD en Blu-ray voor een mooi prijsje

RDJ134 23 januari 2013 om 17:53 uur

Vanaf vandaag liggen er twee hele coole films voor een mooi prijsje in de winkels of verkrijgbaar via de bekende webshops. Onze koop tip van de twee films is ]Bronson uit 2008 die ons het waargebeurde verhaal van een Engelse crimineel die de meest gevreesde en gehate gevangene van het land werd. De film is niet alleen visueel heel erg sterk, maar grof, hard en heel af en toe behoorlijk weird.


Bronson
In 1974 wil het 19-jarige heethoofd Michael Peterson (Tom Hardy, The Dark Knight Rises) maar één ding: beroemd worden. Gewapend met een jachtgeweer met afgezaagde loop overvalt hij een postkantoor. Hij wordt al snel gearresteerd en tot zeven jaar cel veroordeeld. Sindsdien heeft hij vierendertig jaar in gevangenschap doorgebracht, waarvan dertig jaar in eenzame opsluiting. Hier verandert hij van een jongen naar zijn alter-ego Charles Bronson, Engelands meest beruchte en gewelddadige gevangene. Tom Hardy won voor het vertolken van deze hoofdrol een British Independent Film Award voor beste acteur.

Speelduur: ca. 90 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld, angst, grof taalgebruik
Consumentenadviesprijs DVD: € 4,99
Consumentenadviesprijs Blu-ray: € 8,99



[/center

Cash
Sam (Chris Hemsworth, Thor) en zijn vrouw Leslie (Victoria Profeta, Auteur) kunnen hun geluk niet op, wanneer zij een koffer met geld vinden. Ze lossen hun schulden af, kopen een auto en knappen hun huis op. Hun leven loopt op rolletjes... tot de dag dat crimineel Kubic (Sean Bean, Lord of the Rings) voor de deur staat en hen dwingt het geld terug te geven. Wat volgt is een gewelddadig en explosief avontuur door de straten van Chicago, waarbij het stel dingen doet die zij nooit van zichzelf hadden verwacht om te overleven.

Speelduur: ca. 108 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar, geweld, angst, grof taalgebruik
Consumentenadviesprijs DVD: € 4,99
Consumentenadviesprijs Blu-ray: € 8,99



Reageer