Expositie The World of Manga vanaf vandaag in Rotterdam te zien

RDJ134 28 juni 2013 om 16:55 uur

Wij van Eigenwereld.nl zijn gek op Manga en gek op games van Capcom, en wat is het toch mooi om te zien hoe deze nu samen komen op de The World of Manga expositie in Rotterdam. Want daar zijn de artworks van diverse games en Manga's te zien in het Wereldmueum. Meer informatie, de prijs en de openingstijden in het onderstaande persbericht dat ik even schaamteloos knip en plak.


Beleef samen met het Wereldmuseum en Global Distributie hoe 7e eeuwse boeddhistische tempelwachters oog-in-oog staan met de Streetfighters van Capcom.

Het Wereldmuseum is in samenwerking met Global Distributie er in geslaagd om de veelzijdigheid van de mangakunst op een unieke en heldere manier in beeld te brengen.
Spectaculaire projecties van het beste art work van Capcom, dat door Global Distributie gedistribueerd wordt in de Benelux, intensiveren de dramatiek van de tentoonstelling.

The world of MANGA laat manga zien in al haar verschijningsvormen: tekeningen, anime, games, sculpturen en fotografie.
Ervaar hoe populaire games als Streetfighter en de internationaal bekroonde anime Wolf Children een wereld creëren die niet meer als de onze aanvoelt en laat jezelf meevoeren naar een parallel universum, waar droom en werkelijkheid zich mengen. Is het een droom in de werkelijkheid? Of de werkelijkheid in een droom?

Net als de voorgaande tentoonstellingen Samurai en Future Pass is The world of MANGA een tentoonstelling van wereldniveau.

Bezoekersinformatie
Wereldmuseum, Willemskade 22-25, 3016 DM Rotterdam
Openingstijden: museum dinsdag t/m zondag van 10.30- 17.30 uur; lunchroom tot 18.00 uur
Toegang: MANGA incl. Collectie: € 12,50 inclusief audiotour (kinderen tot 12 jaar gratis,
gratis met museumkaart of Rotterdampas).


Wereldmuseum
Het Wereldmuseum is gevestigd aan de Maas in de voormalige Koninklijke Yachtclub van prins Hendrik (opgericht in 1851). Het museum heeft een vaste opstelling met ruim 2.000 topstukken. Het thema van de tijdelijke tentoonstelling wordt in het hele museum doorgevoerd: van gerechten in de lunchroom tot het assortiment van de museumwinkel en de kunstwerken in de Art Gallery.

Reageer