Vanavond op TV/1 juni

RDJ134 1 juni 2014 om 17:00 uur

Deze zondag avond is net zo saai als de dag zelf, want er zijn maar verdomd weinig films op TV die ik het waard vindt om te bekijken. Maar de vier die er te zien zijn, krijgen het Eigenwereld.nl keurmerk omdat ze geeky/nerdy en must see's zijn. Mijn film tip van de dag is Pearl Harbor omdat deze gewoon weg heel erg nice is.

1: Fox zend om 20:00 Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) en dit is het derde deel uit de shitty prequels en kunnen ze zien hoe Anakin zijn pad naar de Dark Side kiest. Simpel weg omdat het een jankerig emo kut kind met mamma issues is. Helaas ging Jar Jar ook hier niet dood in. Maar goed, vanaf volgende week begint de echte trilogie die ik wel aanbid.





2: Wie niet zit te wachten op ruimte drama zonder space battles, kan om 20:00 terecht op RTL 7 om daar de James Bond film Licence to Kill (1989) te bekijken. Waar in 007 het wederom opneemt tegen een villain die groter dan het leven is, en iets met een anti drugs boodschap is. Niet een memorabele film, maar voor de fans van de geheime agent een must see.






3: In 2001 verscheen de Michael Bay's (de man die onze jeugd sentiment nu verkracht) Pearl Harbor in de bioscopen, en dit was net rond de tijd dat Amerika na trilde van de 911 aanslag en de oorlog tegen terrorisme begon en daar door deze film een behoorlijke extra patriottische lading mee kreeg en het goed deed in de bioscopen. Want het Amerikaanse publiek wilde net als in de film wraak nemen op diegene die hun land onverwacht aanviel. Ik moet eerlijk zeggen dat het heerlijk weg kijkt en zoals je verwacht met een Bay film, de explosies en actie altijd enkele minuten verwijderd is.





4: Elk zelf respecterende nerd en geek heeft minimaal één keer in zijn leven de Arnold Schwarzenegger film (gebaseerd op een boek van Stephen King) The Running Man (1987) gezien. Deze neemt ons mee naar de toekomst waar Amerika is veranderd in een Politie staat en een hoop dingen niet meer mogen en verboden zijn. Arnie speelt natuurlijk een good cop die vals beschuldigd wordt en zo moet mee doen aan de TV show Most Dangerous Game. Dit is geen John de Mol productie, maar een reality show op leven en dood die vrij simpel is. De speler (Arno dus) wordt los gelaten in de ruïnes van de stad en opgejaagd door kleurrijke jagers die hem moeten vermoorden, en als hij hun verslaat is hij vrij. Er was ook een gelijknamige video game, die op de Commodore 64 goed te pruimen as. Maar goed, deze klassieker is om 22:45 op RTL7 te zien.



Reageer