Vanavond op TV/3 juni

RDJ134 3 juni 2014 om 17:00 uur

Deze dinsdag is een film rijke avond, want er zijn maar liefst vier films die wij het kijken waard vinden. Waaronder twee Steven Seagal flicks die wederom laat zien dat hij Martial Arts heeft gestudeerd en ooit bad ass was. Maar mijn film tip voor vandaag is 8MM die gaat over snuff movies en Eigenwereld.nl held Nicolas Cage in de hoofdrol heeft.

1: Om 20:30 zend Veronica de klassieker Under Siege uit 1992 uit, daarin is Steven Segal te zien die toen der tijd waarschijnlijk nog geen Russische seksslavinnen had. Deze speelt een simpele kok die een verleden als special forces dude heeft. Dit komt hem goed van pas als Tommy Lee Jones en Gary Busey (voor de huidige generatie beter bekend als Uncle Gary) het schip waar hij op werkt over nemen om zo atoom wapens te stelen.



2: Wie Golden Eye zegt denkt natuurlijk gelijk aan de video game die de Nintendo 64 zijn cult status gaf en zelf tot op de dag van vandaag een titel is die zich staande kan houden. Golden Eye is natuurlijk een James Bond film die in 1995 uit kwam. Het verhaal... James Bond neemt het op tegen een grote villain die de wereld wilt vernietigen. Dit hele feest is om 20:30 op RTL7 te zien.





3: Toen in 1992 Under Siege verscheen riepen veel mensen dat dit Die Hard op een boot was, en hier hadden ze ook gelijk in. Maar in 1995 verscheen het lang verwachte vervolg Under Siege 2: Dark Territory een ongelofelijke kut film (zelf voor Seagal standaard) die zich afspeelde op een trein en een volledige herhalingsoefening is van alle films waar in een éénling het opneemt tegen een overmacht aan bad guys in een afgesloten omgeving. Aan de andere kant is het zo slecht dat het weer erg vermakelijk is. Dit alles is om 22:35 op Veronica te zien.





4: Lang voor dat Nicolas Cage synoniem was aan gekke bekken en pruiken, was deze te zien in een aantal hele goede films waar in hij liet zien dat hij een verdomd goede acteur was. Eén zo film is 8MM uit 1999 waar hij de rol speelt van een prive detective die voor een rijke weduwe moet achterhalen waarom haar man een fragment van een video heeft waar in te zien is hoe een vrouw na seksueel misbruik wordt vermoord. Of te wel een snuff movie. Naast Cage is ook Joaquin Phoenix en beide acteurs tonen hier dat ze wel degelijk goed kunnen acteren.



Reageer