Ziggo DNS oplossingen voor de PC en de bekende consoles

RDJ134 20 augustus 2015 om 13:19 uur

Als je net als ik een Ziggo klant bent, dan heb je de laatste 48 uur waarschijnlijk gemerkt dat hun netwerk gebukt gaat onder een DDos (Denial of Service) aanval. Hier door knallen de DNS servers er uit en heb je wel internet signaal, maar is het niet mogelijk om te browser of te gamen en dat is natuurlijk zwaar irritant. Maar er zijn tijdelijke oplossingen die komen in het veranderen van je DNS (Domain Name System) instellingen. Iets waar je als normale computer gebruiker en gamer normaal niet aan hoeft te kloten omdat het standaard goed genoeg is.

DNS moet je zien als het postcode boek van het internet, als je bijvoorbeeld Eigenwereld.nl in je browser typt, gaat deze naar onze website toe. Maar in werkelijkheid zet het DNS de letters om naar het echte adres die bestaat uit een aantal nummers. Nu dit in de war is bij Ziggo door de DDos aanvallen is je verbinding een beetje zoals de meeste van ons in het weekeinde de weg kwijt. Maar hoe pas je de DNS aan als Ziggo gebukt gaat onder een assrape.... Ddos aanval?? Vrij simpel, namelijk door gebruik te maken van de DNS servers van OpenDNS of Google.

1: Oplossing komt in de vorm van OpenDNS die hier diverse handleidingen met simpele uitleg en plaatjes voor je hebben.

2: Google DNS waar van je hier een handleiding ZONDER plaatjes kan vinden, maar wel verteld wordt op een simpele manier en je deze DNS nummers kan gebruiken voor de handleiding die ik je net hier boven gaf. De handelingen zijn hetzelfde alleen de nummers verschillen.

3: Ook de DNS op je consoles kan je aanpassen en zo gewoon blijven door gamen tijdens de storingen. Mooie bij komst is dat je dit (iets wat semi illegaal is) met andere DNS adressen ook bijvoorbeeld Netflix uit de US of de UK kan bekijken. Maar dat is een verhaal voor een andere dag. Hoe je de DNS voor je PlayStation 4 en de Xbox One kan aanpassen is te zien in de onderstaande video's.







Reageer