Jtagging a Jasper Xbox 360 in 2024!

RDJ134 1 maart 2024 om 12:19 uur

Je kan een hoop zeggen over Microsoft, maar dat ze hun consoles goed dicht hebben getimmerd met beveiliging is een feit. Want na de eerste Xbox hadden ze hun les geleerd en troffen ze maatregelen om piraterij te voorkomen met de Xbox 360 wat een tijdje is gelukt tot The Specialist (Wie mij een exclusief interview gaf) eerst een gat in de DVD firmware van de eerste console vond die ook aanwezig was in de Xbox 360 en hier door was het mogelijk om gebrande discs te booten.

Later en dit is 2010 werd er een ander gat gevonden die onmogelijk leek en dit was de JTaG exploit die het mogelijk maakte om de console 'te flashen' met gehacked firmware en hier door kon je code opstarten vanaf de console. Iets wat overigens doorgroeide naar de RGH (Reset Glitch Hack) die nu bij schrijven toe is aan een derde versie en zelfs mogelijk is met een Raspberry Pi als een soort van Modchip.

Maar goed, dat is de simpele versie aangezien deze materie behoorlijk complex is en ik afdwaal van het onderwerp, namelijk het Jtaggen van een Xbox 360 Jasper en daar over gaat de onderstaande video van ModzvilleUSA! die dit nu stap voor stap laat zien en ook hoe hij na het ombouwen het geliefde Blades Dashboard terugzet. Aangezien ik ook nog een JTaG heb liggen, gaat dit zeker een projectje in de toekomst worden.



Reageer