Dit is wat er dit weekeinde tijdens de Heroes Dutch Comic Con is te bleven

RDJ134 17 juni 2024 om 12:56 uur

Dit weekeinde is er in de jaarbeurs in Utrecht de Heroes Dutch Comic Con die niet twee maar drie dagen lang is en begint op vrijdag. Ook deze editie heeft een hoop voor de bezoekers klaar staan op gebied van alles pop culture. Er is anime, films, TV series, gaming, Q&A's, meet and greets en nog veel en veel meer. Maar daar meer over in het onderstaande persbericht.

Dit weekend verandert Utrecht in een walhalla voor popcultuur-liefhebbers! Op 21, 22 en 23 juni opent Heroes Dutch Comic Con de deuren in de Jaarbeurs voor hun zomereditie. Fans van Marvel, Star Wars, comics, gaming en cosplay kunnen het hart ophalen, want er staat een hoop op de planning. Maar liefst zeven hallen en een buitenterrein puilen uit met unieke activiteiten, leuke merchandise stands en uitdagende toernooien. Dit zijn leukste activiteiten die je absoluut niet mag missen.

Deze editie heeft een feestelijk tintje, want het evenement viert 10 jaar van het Heroes universe! Voor het eerst opent het event ook op vrijdagavond de deuren voor een selecte groep fans. Zij kunnen genieten van exclusief programma dat niet aangeboden wordt tijdens de zaterdag en zondag van het event. Bezoekers kunnen bijzondere panels bijwonen, deelnemen aan informatieve masterclasses en als allereerste unieke merchandise scoren in de Dealer Hal. Ook zijn James en Oliver Phelps, bekend als de tweeling Fred en George Weasley in de Harry Potter-filmreeks, exclusief te gast tijdens deze extra avond.

Bezoekers die op deze avond aanwezig zijn, maken ook nog eens kans op een spectaculaire prijs. Onder alle vrijdagavond tickethouders wordt een 15-daagse reis naar Walt Disney World in Orlando, Florida t.w.v. €2795 verloot!

Sterren spotten

Wie vaker Heroes Dutch Comic Con bezoekt, weet dat zij kunnen rekenen op spectaculaire gasten. Ook voor de aankomende zomereditie trekken er weer een hoop bekende acteurs richting de Jaarbeurs om handtekeningen uit te delen, met fans op de foto te gaan en vragen te beantwoorden tijdens de Q&A's op het hoofdpodium. Fans kunnen zich verheugen op de komst van Cobie Smulders, Misha Collins, Finn Jones, Jeff Ward, Stanislav Yanevski, Michael Ironside en The Hillywood Show.

Een boekje openslaan

Comics zijn de basis van vele populaire films en televisieseries; het begint bij de getalenteerde kunstenaars en schrijvers en hun fantasierijke storytelling. Maar liefst 10 van 's werelds beste comic artiesten komen naar Heroes Dutch Comic Con om stripboeken te signeren, kunstwerk verzoeken aan te nemen en tips en tricks te delen tijdens de panels in de Cozy Corner. Daarnaast kunnen aspirant striptekenaars hun eigen portfolio laten beoordelen door de huidige editor in chief van DC Comics. Extra bijzonder is de boekpresentatie van de nieuwe graphic novel 'Profane', geschreven door special guests Peter Milligan en Raül Fernandez. Fernandez heeft voor deze unieke gelegenheid een exclusieve cover ontworpen, waarvan slechts 250 exemplaren geprint zijn. Deze gelimiteerde oplage van Profane is alleen beschikbaar tijdens Heroes Dutch Comic Con.

In levende lijve

Wie zijn favoriete fictieve personage ooit weleens in het echt heeft willen zien, kijkt zijn ogen uit tijdens Heroes Dutch Comic Con. Naast de vele prachtig verklede bezoekers is er ook een speciale plaats voor cosplay liefhebbers die je echt niet mag missen: de Cosplay Village. Hier vind je professionele cosplayers die alles uit de kast hebben getrokken om hun mooiste cosplay te laten zien aan fans. Maar ook de Cosplay Contest en Catwalk zijn echte must-sees; hier zie je de beste cosplays van het hele weekend.

Controller in de aanslag

De Gaming Area is niet meer weg te denken bij Heroes Dutch Comic Con. Ook voor de aankomende zomereditie wordt er weer flink uitgepakt. Van beginnende tot gevorderde gamer, er is voor iedereen plek. Hier vinden de tofste toernooien plaats, kan je bekende stemacteurs ontmoeten en gewoon lekker een potje gamen. Van Dungeons and Dragons tot Valorant, in de Gaming Area kan je je volledig uitleven en vermaken.

Heroes Dutch Comic Con vindt plaats op 21, 22 en 23 juni in de Jaarbeurs Utrecht. Er zijn nog kaarten beschikbaar in de webshop van de organisatie. Kijk voor meer informatie en tickets op dutchcomiccon.com.

Reageer