Pathé Thuis is van start gegaan

RDJ134 5 december 2011 om 21:06 uur

In de tijden waarin iedereen zich suf download aan films, komt de bioscoop keten nu met een mooi alternatief onder de naam Pathé Thuis. Deze stelt je in staat na het aanmaken van een account in de mogelijkheid om tegen betaling van rond de zes Euro een film te huren voor 48 uur. Het aanbod van 84 films (waarvan de meeste in HD kwaliteit) lijkt een beetje aan de schale kant maar zal de aankomende weken en maanden bij succes zeker gaan door groeien. Daar voor heeft Pathe nu ook een mooie deal lopen met de nieuwste Samsung tv's die via een App ondersteuning voor deze service bied.

Een klein detail wat me niet helemaal bevalt is dat je Silverlight van Microsoft nodig hebt om de films te kunnen bekijken. Wat weer problemen oplevert voor de kleine groep Linux gebruikers waar ik zelf met twee PC's ook bij hoor. Maar het is goed om te zien dat de film industrie eindelijk met wat meer alternatieven begint te komen.


Bij Pathé Thuis kijk je films die je eerder bij Pathé in de bioscoop hebt gezien, maar ook films die niet in de bioscoop zijn verschenen. Wekelijks wordt het Pathé Thuis filmaanbod uitgebreid, van actie tot comedy, van romantiek tot horror, voor ieder wat wils. Film in de bioscoop gemist? Niet getreurd, grote kans dat je deze bij Pathé Thuis alsnog kan kijken.

Reageer