Hands-on: Dust 514

Gtamen 24 februari 2013 om 13:36 uur

Dust 514 is een free-to-play online-only shooter dat gebruikmaakt van de microtransactiemethode. Dit houdt in dat je wapens, armor, abilities et cetera kan kopen tegen een klein bedrag in plaats van dat je ze unlockt door te levelen. Nu vraag je je wellicht af: dat klinkt allemaal wel leuk, maar is het eigenlijk wel een leuke game? Daar gaan we het even over hebben in deze preview die gebaseerd is op de open bèta die nu bezig is.



Je begint zoals altijd met het kiezen van je faction en het maken van je personage. Dit is heel erg uitgebreid, want er zijn in totaal vier verschillende rassen die weer bestaan uit drie verschillende bloodlines. Dit betekent dus dat als je de ene ras zat bent je nog een andere kan proberen. Veel verschil zit er alleen niet echt in voor zover ik heb gezien.



Als alles up and running is kan het feest beginnen! Feest is echter een verkeerd woord, want ik ga je teleurstellen. Dust 514 is nog lang niet af. Er moet echt nog een hoop gebeuren aan de game. Er is nog een hoop lag, de matchmaking is traag en maps zijn erg grijs en kaal. Ook heb ik geen mogelijkheid gezien om de niet-fijne controls te veranderen en is er geen unlimited sprint, wat heel vervelend is in de kale en grote maps. Hierdoor zul je meer aan het rennen zijn om zo weer te worden gekilled door een sniper die je gewoon kan zien, want veel cover is er niet als een sniper op de berg zit en jij staat in de zandbak voor je leven te rennen. Ja, ik zei zandbak. Want de maps zijn ook een zandbak, letterlijk.



Alhoewel er niet veel modi zijn(Domination en Team Deathmatch) en maar een paar maps, is het wel een vermakelijk titel die als hij de bèta goed uitkomt en een flinke grafische boost krijgt en de bugs, glitches en lag fixt een erg goede game kan worden, want Dust 514 heeft zeker weten potentie! Zeker als de game je overlaad met tutorials die je altijd weer terug kan lezen, dus je zal nooit voor iets komen te staan wat je niet is uitgelegd. De game is zeer uitgebreid en de skilltree is iets waar je flink wat tijd in kwijt gaat kunnen zijn.

Conclusie
Dust 514 is een game die potentie heeft, maar waar nog een hoop aan moet gebeuren. De game zal een flinke lik met verf over zich heen moeten krijgen om het niet-emovolk onder ons die wel van wat kleur houden in hun leven aan te trekken. Ik ben snel verveeld geraakt door de bètagame, omdat ik meer aan het rennen was naar mijn dood dan daadwerkelijk in actie zijn. Dit is jammer, maar ook dat kan worden gefixt. De game is natuurlijk nog steeds in bètafase en heeft nog steeds geen releasedatum. Ik raad je aan om het zelf even een kijkje te geven, omdat jouw mening misschien totaal anders is dan die van mij. Als je dat gedaan hebt laat even weten wat jij vindt!

Reageer