Verslag: Heroes Dutch Comic Con Winter 2023

John "Ins0mnia" Jonk 26 november 2023 om 21:26 uur

Op 18 en 19 november 2023 was het weer zover: Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs van Utrecht. Het tweejaarlijkse geek walhalla van Nederland. Lees ook de vorige verslagen om een impressie te krijgen van de vorige edities (Heroes Dutch Comic Con Zomer Editie 2023 en Heroes Dutch Comic Con Winter 2022. Dit keer was Comic Con Winter aan de beurt. Ik was blij dat het winter was. Hallen zijn dan een stuk aangenamer voor de cosplayer. Ik ging als verslaggever met de camera op pad op de Comic Con.De binnenkomst ging weer smooth as ever. Dit nailen ze wel; wachtrijen naar binnen vond ik persoonlijk relatief kort. Bij binnenkomst viel direct op dat alles compacter was, er leken meer standjes te zijn. Niet alleen dat, maar ook grootser en toffer. Vooral de gaminghal heeft enorme upgrades gekregen qua stands. E-sports heeft een dominante plek gekregen, met een grote Red Bull-stage en een enorme mCon esports-stand (een Nederlands professioneel gamingteam). Ook Nintendo had een prachtige stand staan met de nieuwste games en je zag overal hardwareleveranciers die maar al te graag hun nieuwste tech wilden laten zien. Maar als je liever old school wilde; er was ook ruimte voor oude Arcade-games. Gaming heeft een enorme upgrade gekregen vergeleken met de events ervoor. Mooi om te zien.

Ook buiten de gaminghal zag je overal wel iets met games, een enorme vuurspugende LEGO Bowser van Intertoys bijvoorbeeld. Tevens weer de bekende Mainstage hall, waar je de gehele dag Q&A's met acteurs (onder andere Famke Jansen en Elijah Wood) kunt volgen of cosplay competities kunt aanschouwen. Wederom met stagehosts Brainpower en Bardo. Ook kon je weer op de foto voor een pittig bedrag met je favo acteurs.

De altijd extreem drukke dealerhal leek nog drukker en met meer stands. Hier kwamen dus ook heel veel mensen op af om hun portemonnee open te gooien. Dit voor wat toffe geeky goodies, wat lekker eten of andere dingen wat je kunt bedenken.De activities hall had ook weer de benodigde dingen te doen. Hier vond je veel cosplay, veel fan stands (Ghostbusters, Doctor Who, Harry Potter, Star Wars, et cetera), maar je kon ook rustig weer schilderen, vechten met light sabers of de altijd mooie stand van House of Wax bezoeken. Dit keer in de thema van Pirates.

Het hart van Comic Con: de comics. Dat viel wat tegen weer. Er waren wel wat stands, maar per saldo heel weinig. Ik hoop dat Comic Con toch meer gaat focussen op het daadwerkelijke comics gedeelte. Zeker als je kijkt naar alle andere hallen. Die zijn duidelijk meer, groter en beter.

De volgende editie vindt weer plaats in de zomer. Dit op 21, 22 en 23 juni 2024. Je leest het goed: drie dagen Comic Con. Dit ter ere van hun 10-jarig jubileum. De extra dag op vrijdag, is een experience day. Wat het precies inhoudt weten we nog niet, maar je kan dan alvast in de avond ervoor van Comic Con genieten.

Reageer